Newsroom

Newsroom

Vivaldi, ο browser για τον οποίο θα απαρνηθείτε τον Chrome! (δείτε βίντεο)

Του Σπύρου

vivaldi

Του Σπύρου VJ

Αν, όπως κι εγώ, το τελευταίο διάστημα έχετε αρχίσει να δυσανασχετείτε με την εμπειρία περιήγησης στο web μέσω του Chrome, τόσο λόγω απόδοσης όσο κι ελλείψει νέων ιδεών, και αναζητάτε μια νέα εναλλακτική πρόταση, τότε ο Vivaldi ίσως να σας προσφέρει αυτό που ζητάτε αλλά και να σας προτείνει ακόμα περισσότερα πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι μπορεί να κάνει ένας περιηγητής.

Ο Vivaldi, μας συστήνεται ως ο “ισxυρός και προσωπικός browser” που θέτει τον χρήστη στο επίκεντρο κι έρχεται με ένα μπουκέτο προτάσεων που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Κι αν το κλασικοφανές όνομα σας φαίνεται κάπως οικείο, είναι γιατί εμμέσως πλην σαφώς, αποτελεί αδελφάκι του περιηγητή Opera, που ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νορβηγία και σημείωσε μια αξιοσημείωτη πορεία αποκτώντας φανατικούς χρήστες σε όλες τις πλατφόρμες (PC, MAC, Mobile).

Για την ιστορία ο Vivaldi, αποτελεί “παιδί” του συνιδρυτή και πρώην CEO του Opera Software, ισλανδού προγραμματιστή Jon Stephenson von Tetzchner. Επειδή όμως τα χρόνια περνάνε και το web εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, έτσι και ο Opera, κράτησε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του που τον έκαναν να ξεχωρίζει, πέταξε όλα τα παρωχημένα στοιχεία και μας επανασυστήνεται με φρέσκιες ιδέες (όπως το σύστημα οργάνωσης καρτελών-tabs), σπιρτόζικη απόδοση στην φόρτωση των σελίδων και ευέλικτους τρόπους προσαρμογής στης ανάγκες μας ως χρήστες του διαδικτύου.

Το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει είναι ο τρόπος που ο Vivaldi βάζει τάξη στα δεκάδες ανοιχτά tabs. Μια ‘μάστιγα’ που -με το χέρι στην multitasking καρδιά μας- από την οποία δεν ξεφεύγει κανείς. Κι επειδή το web είναι πλέον δυναμικό, κι εξελισσόμενο σε πραγματικό χρόνο o Vivaldi, μέσω των Web Panels του, μας επιτρέπει να εργαζόμαστε σε μια σελίδα αλλά ταυτόχρονα να παρακολουθούμε τις εξελίξεις είτε πρόκειται για κοινωνικά δίκτυα ή απλώς το email μας. Αρκεί να περάσουμε το mouse πάνω από το ενεργό tab.

Αν και ακόμα βρίσκεται σε beta version, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετά “τραχειά” σημεία που πρέπει να ισώσουν, o Vivaldi με την ευελιξία, την ευφυία και τη προσαρμοστικότητά του στις ανάγκες σας, αφού σας επιτρέπει να μετακινήσετε tabs σε όποια πλευρά της οθόνης επιθυμείτε και διαχειρίζεται τα bookmarks σας, σαν να σας γνωρίζει προσωπικά, γίνεται ένα με το λειτουργικό σας, αλλά και με τα σάιτ που επισκέπτεστε. Μπλε με το Facebook, κόκκινος με το LIFO.GR κοκ, αρκεί να του το επιτρέψετε.

Είτε εργάζεστε σε Mac είτε σε PC, ο καλοσχεδιασμένος και καλαίσθητος browser θα γίνει ένα και με τον τρόπο που εργάζεστε, δίνοντάς σας αρκετούς λόγους να “απατήσετε” ακόμα και τον Chrome – ή όποιον άλλο browser έχετε “παντρευτεί” τα τελευταία χρόνια. Τολμήστε λοιπόν να δοκιμάσετε μια μοντέρνα πρόταση στους περιηγητές, χωρίς να σας αποτρέψει το κλασικό όνομά του. Κατεβάστε σήμερα κιόλας τον Vivaldi, με ένα κλικ εδώ (το σάιτ είναι εξολοκλήρου στα ελληνικά – με μερικά typos) και μοιραστείτε στα σχόλια, την εμπειρία σας μαζί του.

 Πηγή: lifo.gr

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…