Βίτσας: Παράλληλο πρόγραμμα και συμφωνία είναι ενιαία – Τι είπε για τους ένστολους (βίντεο)

"Το παράλληλο πρόγραμμα και η συμφωνία που έχουμε κάνει συγκροτούν ένα ενιαίο πρόγραμμα το οποίο πρέπει να το προχωρήσεις" τόνισε ο  αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας  Δημήτρης Βίτσας.

vitsass 708

“Το παράλληλο πρόγραμμα και η συμφωνία που έχουμε κάνει συγκροτούν ένα ενιαίο πρόγραμμα το οποίο πρέπει να το προχωρήσεις” τόνισε ο  αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας  Δημήτρης Βίτσας. 

“Τα ζητήματα που βάζει το παράλληλο πρόγραμμα είναι δύσκολα. Δεν είναι εύκολα στην υλοποίησή τους. Σε αυτή τη λογική δεν δοκιμάζεται καθόλου η κυβέρνηση με την έννοια ότι είμαστε και συνεννοημένοι και έχουμε σχέδιο και ξέρουμε που το πάμε και ο στόχος μας είναι να γυρίσει ο δείκτης της οικονομίας γιατί δεν υπάρχει διαδικασία προστασίας εσαεί χωρίς ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο. Χωρίς να στρέψουμε τα μάτια μας στην πραγματική οικονομία”, σημείωσε μιλώντας στο MEGA.

Ερωτηθείς για το εάν είναι έτοιμοι να σηκώσουν το βάρος των νομοσχεδίων του Γενάρη οι βουλευτές της συγκυβέρνησης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει “ψηφίσει έναν προϋπολογισμό, αυτόν τον προϋπολογισμό θα τον υλοποιήσουμε, ιδιαίτερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απέδειξε και την ικανότητά του να υλοποιεί προϋπολογισμούς, δηλαδή φέτος ο προϋπολογισμός του 2015 μέχρι 100% έγινε”.

“Η κυβέρνηση προγραμματίζει για 1-2 μήνες αλλά το βασικό πρόγραμμα είναι για μια τετραετία. Με αυτή την έννοια δεν υπάρχουν δύσκολα και εύκολα”, τόνισε.

Σε ότι αφορά τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη διαφωνία για το σύμφωνο συμβίωσης είπε: “έχουμε κάνει μια συμφωνία και έχω και προσωπική εμπειρία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι αυτή η συμφωνία προχωράει πάρα πολύ καλά και με σύμπνοια, υπάρχουν και ιδεολογικά και άλλα ζητήματα στα οποία έχουμε διαφωνίες, από την αρχή έχουμε πει ότι σε αυτά ο καθένας κρατάει τη στάση προσπαθούμε βεβαίως αυτό μέσα από μια συζήτηση να το συγκεράσουμε”.

 Tέλος, εξέφρασε την ελπίδα το 2016 να δοθούν τα χρήματα των ένστολων και απόστρατων, σημειώνοντας πως ήδη λαμβάνουν το 50% των αναδρομικών. 

Κύκλοι Χάρη Δούκα: Οι απειλές Ανδρουλάκη για διαγραφές αποδεικνύουν πολιτική αδυναμία

androulakis doukas

Κύκλοι Χάρη Δούκα: Οι απειλές Ανδρουλάκη για διαγραφές αποδεικνύουν πολιτική αδυναμία

Τον εγκαλούν ότι αν και δήλωσε έτοιμος να αξιολογηθεί, δεν έδωσε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για…