«Τι θα πούμε στους δούκες;» – O καημός του Δ. Οικονόμου για την κηδεία του Κωνσταντίνου (Video)

«Θα έρθουν βασιλείς από άλλες χώρες, πρίγκιπες, δούκες, πριγκίπισσες. Τι θα τους πούμε;» - Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΙ εξέφρασε τη... συμπόνοια του για τους «γαλαζοαίματους».

322993936 395644262766788 5295160128282054475 n

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης (11/01) η σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για τα διαδικαστικά της κηδείας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, και όπως ανακοινώθηκε, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί στο Τατόι. Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικές πηγές, αν επιλεγεί η Μητρόπολη Αθηνών από την οικογένεια δε θα πραγματοποιηθεί λαϊκό προσκύνημα.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:

– Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,
– Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,
– Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,
– Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,
– Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο γιοι του αποθανόντα, Παύλος και Νικόλας είχαν έρθει ήδη σε μία επαφή με την κυβέρνηση, ζητώντας η κηδεία να γίνει δημοσία δαπάνη ή ακόμα και με τιμές αρχηγού κράτους, βρίσκοντας σύμφωνους, πολλούς θερμούς υποστηρικτές του τέως βασιλιά.

Όπως γίνεται φανερό, ένας τέτοιος θερμός υποστηρικτής είναι και ο Δημήτρης Οικονόμου. Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης για την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί με το αν θα πρέπει ή όχι να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους, ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την… συμπόνοια του για τους «γαλαζοαίματους». Το επίμαχο βίντεο κάνει από εκείνη τη στιγμή το γύρο του διαδικτύου.

Ο καημός του παρουσιαστή της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΙ φέρεται να είναι μεγάλος.

Αρχικά αναρωτήθηκε αρκετές φορές, «τι θα τους πούμε» όταν έρθουν για το αν δεν τηρούνταν τα (κατά τον ίδιο) δέοντα. Μάλιστα, χαρακτήρισε φοβική την κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν συναινούσε να γίνει η κηδεία με τιμές αρχηγούς κράτους, κάτι που τελικά δεν θα ισχύσει, αλλά ούτε και συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες να γίνει.

«Θα έρθουν βασιλείς από άλλες χώρες, πρίγκιπες, δούκες, πριγκίπισσες. Τι θα τους πούμε; Παιδιά μας συγχωρείτε εδώ είναι Ελλάδα, εδώ δεν κάνουμε τίποτα. Φοβόμαστε. Αυτό θα κάνουμε; Και αυτό θα συνιστά σοβαρότητα; Τι θα πούμε σε αυτούς;»

Και στη συνέχεια συνεχίζει το παραλήρημα:

«Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα έρθουν από το εξωτερικό, τι θα τους πούμε; Εμείς δεν κάνουμε τέτοια στην Ελλάδα, είμαστε άλλο κράτος; Θα έρθει ο βασιλιάς Κάρολος, εμείς θα πούμε εδώ είναι Ελλάδα, μην ακουμπάτε; Όταν πεθαίνει ένας αρχηγός κράτους, βασιλιάς και λοιπά, γίνονται οι ανάλογες τιμές. Εδώ αν είμαστε άλλο κράτος και λειτουργήσει η κυβέρνηση φοβικά για μία ακόμα φορά, τι να πω…», λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο: