Newsroom

Newsroom

«Viral Thess» – Μια παράσταση για την αθέατη πλευρά της Θεσσαλονίκης

Ιστορίες των ανθρώπων της πόλης, μαρτυρίες και ποιήματα συμπλέκονται με τα γεγονότα που σημάδεψαν την Θεσσαλονίκη.

viral thess 006

Το ”Viral Thess”, μια παράσταση βασισμένη στο συγγραφικό και ερευνητικό υλικό του Σάκη Σερέφα, υπό την σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, κάνει πρεμιέρα στην διαδικτυακή πλατφόρμα της ticketservices.gr την Παρασκευή 7 Μαΐου και θα είναι διαθέσιμη για το κοινό σε on demand προβολή έως και την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς» υπόσχεται να κάνει ένα γρήγορο αλλά και πλούσιο ζάπινγκ γεγονότων και προσώπων της Θεσσαλονίκης από το πρόσφατο παρελθόν της μέχρι το σπαρταριστό παρόν της. Ένα έργο εξαιρετικά σύγχρονο που στοχεύει να μεταδώσει τον παλμό της πόλης μέσα από τους ανθρώπους της. Να παρουσιάσει την αθέατη πλευρά της Θεσσαλονίκης· αυτήν που συναντάμε καθημερινά στον δρόμο, αλλά δεν τη βλέπουμε.

Λίγα λόγια για το έργο

Ιστορίες των ανθρώπων της πόλης, μαρτυρίες και ποιήματα συμπλέκονται με τα γεγονότα που σημάδεψαν την Θεσσαλονίκη. Ο Λευκός Πύργος, η δολοφονία του Λαμπράκη, το Γεντί Κουλέ, η πυρκαγιά του 1917, οι Εβραίοι, οι διάσημοι κινηματογράφοι της εποχής, οι τρεις ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης. Μέσα από σκοτεινές αφηγήσεις, ανατροπές, χιούμορ αλλά και με άφθονες δόσεις φαντασίας, δημιουργείται ένας καμβάς προσώπων, τόπων και γεγονότων που συνθέτουν τη σύγχρονη φυσιογνωμία της πόλης.

Μια παράσταση αφιερωμένη στις αρχαίες πέτρες που βρίσκονται στο σταθμό του μετρό της οδού Βενιζέλου και περιμένουν υπομονετικά, πολλές εκατοντάδες χρόνια τώρα, τους πολίτες της σύγχρονης Θεσσαλονίκης για να μοιραστούν μαζί τους τις δικές τους ιστορίες.

Η ομάδα

Η θεατρική ομάδα, «Μικρός Βορράς», ιδρύθηκε το 2012 στην Θεσσαλονίκη και είναι αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία, που λειτουργεί με τη μορφή κολεκτίβας. Δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα με επιτυχία σ’ ολόκληρη τη Β. Ελλάδα με θεατρικές παραγωγές και εργαστήρια κυρίως για παιδιά, εφήβους, αλλά και ενήλικες, τα οποία παρουσιάζονται σε σχολεία, θεατρικές σκηνές και πολυχώρους.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…