Newsroom

Newsroom

Viral η Ελλάδα στο TikTok για όλους τους λάθος λόγους – Κατακραυγή από τους χρήστες για την 6ήμερη εργασία (videos)

«Ήδη οι πέντε ημέρες φαίνονται πολλές στους περισσότερους εργαζομένους της ΕΕ. Τώρα στην Ελλάδα θα πρέπει να δουλεύουν έξι», αναφέρει ένας από τους χρήστες του TikTok

tik tok εργασία

H κυβέρνηση Μητσοτάκη για ακόμα μια φορά δυσφημίζει τη χώρα, καθώς η Ελλάδα έχει γίνει viral στα social media για την απόφαση της κυβέρνησης να νομοθετήσει την 6ήμερη εργασία την ώρα που όλη η Ευρώπη οδεύει προς το τετραήμερο.

Έπαθαν σοκ με το 6ημερο Μητσοτάκη σε εκπομπή στις ΗΠΑ: «Κι όμως – Όταν σε όλο τον κόσμο λένε για 4 εργάσιμες μέρες» (Video)

Εκατοντάδες είναι οι χρήστες που σχολιάζουν αρνητικά την εξέλιξη αυτή σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια «ελληνική πρωτοτυπία» τη στιγμή που η παγκόσμια αγορά αλλά και δεκάδες κυβερνήσεις κινούνται ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση με τη μείωση των ημερών.

Την ίδια στιγμή τονίζεται ότι πρόκειται για μια τραγική απόφαση εξέλιξη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βλάπτει ανεπανόρθωτα τα εργασιακά δικαιώματα στη χώρα.

«Ήδη οι πέντε ημέρες φαίνονται πολλές στους περισσότερους εργαζομένους της ΕΕ. Τώρα στην Ελλάδα θα πρέπει να δουλεύουν έξι», αναφέρουν πολλοί χρήστες στο TikTok, συμπληρώνοντας πως μετά από αυτό σίγουρα δεν θα αναζητήσουν ποτέ εργασία στη χώρα μας.

Το TikTok επικρίνει την Ελλάδα για την εξαήμερη εργασία

@daveingreece New 6 day work week law?🤯🤯🤯🤯🤯🤯 #Greece #travel #fypシ゚ #DaveInGreece ♬ original sound – Dave Armstrong

@roterotemedia Greece begins the Six Day Work Week July 1 2024. It is an absolute decimation of workers rights and makes trade unionism punishable by imprisonment. Greek people need to stand up to their rights being stripped away. This cannot stand in the European Union, or else EU workers will all suffer. #politics ♬ original sound – roterote

@ffhhj342 #pov #storytime#funny #duet#fypage#fyp #storytime #varil #podcast ♬ original sound – yfhk

@the_katie_myers I will be watching closely to see how this progresses! Very interesting. #greece #work #worklife #career ♬ original sound – Katie Myers

@abcnewsaus Yeah it’s a no from me…#Greece #WorkLife #OfficeLife #ABCNews ♬ original sound – ABC News Australia

Τι ισχύει με το εξαήμερο

Η εξαήμερη εργασία εφαρμόζεται ήδη από την 1η Ιουλίου με την κυβέρνηση να επιχειρηματολογεί πως πρόκειται για ένα αναγκαίο μέτρο λόγω της συρρίκνωσης του πληθυσμού και της έλλειψης εξειδικευμένων εργατών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας η εργοδοτική πλευρά μπορεί να εφαρμόζει τις διατάξεις για έκτη ημέρα εργασίας ακόμη και στις περιπτώσεις που υφίστανται κλαδικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις, παρακάμπτοντας τυχόν προβλέψεις για 8ωρο – 5νθήμερο που έχουν συμφωνηθεί.

Στην ίδια εγκύκλιο, με την επίκληση ενός προεδρικού διατάγματος του 1932 στις βιομηχανικές επιχειρήσεις το βασικό 8ωρο απασχόλησης γίνεται 9ωρο, αφού δεν συνυπολογίζεται στο εργάσιμο χρόνο το διάστημα που απαιτείται για έναν εργαζόμενο, ώστε να ετοιμαστεί για την εργασία του (στολές, φόρμες ασφάλειας, κράνη κ.λ.π).

Η εξαήμερη εργασίας αφορά μέχρι στιγμής:

  • Επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας από τη φύση τους, που λειτουργούν όλες τις ημέρες της εβδομάδας επί 24ωρου βάσεως με σύστημα εναλλασσόμενων βαρδιών και εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας για τους εργαζομένους τους, καθώς και
  • Επιχειρήσεις μη συνεχούς λειτουργίας που λειτουργούν 5 ή 6 ημέρες την εβδομάδα επί 24ωρου βάσεως με σύστημα εναλλασσόμενων βαρδιών και εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας για τους εργαζομένους τους, σε περίπτωση αυξημένου φόρτου εργασίας, με υποχρέωση σχετικής δήλωσης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ

Δηλαδή περιλαμβάνεται ο χώρος της βιομηχανίας, κλάδοι υψηλής έντασης, όπως π.χ τα super markets, όμως θα μπορούν να προστίθενται σταδιακά και κλάδοι όπως ο τουριστικός.

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκασε ο Κακλαμανάκης τον Αυγενάκη: «Χρειάστηκε μια κάμερα για να ξηλωθεί – Θα μιλήσω αναλυτικά σύντομα»

Εριέττα Κούρκουλου για Αυγενάκη: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; – Υπάρχει τεράστια βρώμα στην εξουσία και το χρήμα»

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο beach bar του συζύγου της Φανής Χαλκιά

Νέο «μήνυμα» Τσίπρα: «Υπάρχουν πολιτικοί που σκέφτονται μονάχα τη δημοφιλία τους»