Νέες διώξεις αναφορικά με την φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενες.
Ο υπεύθυνος του εργοστασίου και ο υπεύθυνος παραγωγής έχουν κληθεί για απολογία.
Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, είναι αντιμέτωποι με τρεις κατηγορίες: Άμεση συνέργεια σε έκρηξη με ενδεχόμενο δόλο, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή.
Οι διώξεις προέκυψαν ύστερα από τις καταθέσεις των εργαζομένων που ανέφεραν όπως είχαν ενημερώσει, τους υπεύθυνους αναφορικά με την έντονη οσμή στο εργοστάσιο.
Ο υπεύθυνος παραγωγής, κατά την ίδια πηγή, έχει ήδη λάβει – μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του – προθεσμία για να απολογηθεί στις 27 Απριλίου, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και το δεύτερο άτομο.
Στο κτίριο έχει μεταχθεί και ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα, ο οποίος έχει προφυλακιστεί, για συμπληρωματική κατάθεση.
Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες είχε κατατεθεί το πόρισμα των μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που είχε επιβεβαιώσει τις φθορές στη σωλήνωση.
Διαβάστε επίσης:
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκαν Κεφαλογιάννης, Τσιάρας και Βαρτζόπουλος
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια