Βίντεο σοκ: Αστυνομικός πυροβολεί και συλλαμβάνει Αφροαμερικανό – Απίστευτο περιστατικό στις ΗΠΑ

Στα πλάνα φαίνονται αστυνομικός και Αφροαμερικανός να έρχονται σε αντιπαράθεση και να παλεύουν

ηπα 1

Η αστυνομία της Τζόρτζια στις ΗΠΑ έδωσε χθες Τετάρτη (18/10) στη δημοσιότητα το βίντεο από τη σύλληψη από βοηθό σερίφη ενός Αφροαμερικανού, τον οποίο είχε σταματήσει για τροχονομική παράβαση και εν τέλει είχε τραγική κατάληξη με τον αστυνομικό να τον πυροβολεί εξ επαφής.

Ο Λέοναρντ Άλαν Κιουρ, 53 ετών, πέθανε τη Δευτέρα αφού ο βοηθός σερίφη της κομητείας Κάμντεν τον πυροβόλησε.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Κάμπντεν ανέφερε ότι το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα λόγω των φημών και της παραπληροφόρησης που κυκλοφόρησαν αναφορικά με το περιστατικό.

Στο βίντεο φαίνεται ο αστυνομικός να δίνει οδηγίες στον αφροαμερικανό οδηγό να βγει από το αυτοκίνητο και να βάλει τα χέρια πίσω από την πλάτη του για να τον συλλάβει. Ο άνδρας αντιδρά λέγοντας «έχετε ένταλμα;».

Ο αστυνομικός συνεχίζει λέγοντάς του ότι συλλαμβάνεται για υπερβολική ταχύτητα ενώ ο Κιουρ αντιδρά πάλι λέγοντας να του κόψει κλήση τότε. Ο αστυνομικός εξακολουθεί να του φωνάζει χωρίς να τον ακουμπά «βάλε τα χέρια πίσω από την πλάτη σου».

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο συνεχίστηκε με τον αστυνομικό να του ρίχνει με το tazer και τον ο Κιουρ να του επιτίθεται.

Οι δύο άνδρες παλεύουν με τον Κιουρ να έχει πιάσει τον αστυνομικό από το πρόσωπο και να τον βρίζει και τον αστυνομικό σε μια ανεξήγητη κίνηση να βγάζει το όπλο και πάνω στην πάλη πυροβολεί τον Αφροαμερικανό.

Αφού του φωνάζει να «μείνει κάτω», καθώς ο Κιουρ προσπαθεί να σηκωθεί, ο βοηθός σερίφη τον βάζει μπρούμυτα στο οδόστρωμα και του περνά χειροπέδες. Στη συνέχεια ο αστυνομικός αρχίζει να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον Κιουρ, ενώ και άλλοι συνάδελφοί του σπεύδουν να βοηθήσουν κάνοντας πιέσεις στο στήθος του Αφροαμερικανού. Τελικά τον βάζουν σε ασθενοφόρο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, ο Μπεν Κραμπ γνωστός επειδή έχει αναλάβει πολλές τέτοιες υποθέσεις, δήλωσε ότι ο αστυνομικός έδρασε πολύ επιθετικά.

Η οικογένεια του Κιουρ – ο οποίος είχε αθωωθεί το 2020 αφού του επιβλήθηκε κάθειρξη 16 ετών για ένοπλη ληστεία – παρακολούθησε το βίντεο χθες μαζί με τον δικηγόρο της, προτού δοθεί στη δημοσιότητα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που οργάνωσε το δικηγορικό γραφείο του Κραμπ και η οποία μεταδόθηκε από το διαδίκτυο ο αδελφός του, ο Ουάλας Κιουρ, δήλωσε ότι «δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος ο αδελφός μου να δολοφονηθεί για μια τροχαία παράβαση».

Η οικογένεια του Κιουρ εξήγησε ότι αυτός επέστρεφε στο σπίτι του στην Ατλάντα από τη Φλόριντα όπου είχε πάει να επισκεφθεί τη μητέρα του.

Ο Κραμπ κατηγόρησε τον βοηθό σερίφη ότι αντέδρασε ιδιαίτερα επιθετικά από την αρχή, πιθανόν «προκαλώντας» τον Κιουρ, ο οποίος σύμφωνα με την οικογένειά του υποφέρει από ιδιαίτερο στρες λόγω της παραμονής του επί χρόνια στη φυλακή.

«Δεν κατανοούμε γιατί δεν έγιναν περισσότερες προσπάθειες να αποκλιμακωθεί η κατάσταση», σχολίασε ο δικηγόρος.

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…