Newsroom

Newsroom

Βίντεο ντοκουμέντο: Εμπορικό πλοίο προμηθεύει με τρόφιμα και νερό το αλιευτικό λίγο πριν βυθιστεί

Στο βίντεο φαίνεται η μεταφορά τροφίμων και νερού τα οποία έχουν δεθεί σε σωσίβιο και το τραβούν προς το αλιευτικό κάποιοι από τους επιβαίνοντες.

alieyatiko pylos

Ερασιτεχνικό βίντεο που έβγαλε μέλος πληρώματος παραπλέοντος εμπορικού πλοίου, το οποίο πρώτο προσέγγισε το αλιευτικό με τους πρόσφυγες πριν βυθιστεί παρασέρνοντας σε φρικτό θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους είδε το φως της δημοσιότητας από το defenceline.gr

Στο βίντεο, φαίνεται η μεταφορά τροφίμων και νερού τα οποία έχουν δεθεί σε σωσίβιο και το τραβούν προς το αλιευτικό κάποιοι από τους επιβαίνοντες, ενώ παράλληλα ακούγεται μέλος του πληρώματος, το οποίο πιθανόν να μιλά στο τηλέφωνο και να ενημερώνει για την διαδικασία ή να την περιγράφει σε άλλο συνάδελφό του, πάνω στο εμπορικό. Άξιον απορίας παραμένει πώς δεν υπάρχει αντίστοιχο βιντεοληπτικό υλικό από το Λιμενικό ούτε από τη Frontex που διαθέτουν υπερσύγχρονες κάμερες μέρας και νύχτας.

Θολά σημεία

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε βλέπει κανείς τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και την προσέγγιση του φορτηγού πλοίου σημαίας Μάλτας πλησίον του μοιραίου σκάφους κατόπιν σήματος που έλαβε από το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού για να παράσχει βοήθεια.