Βίντεο ντοκουμέντο από το ρεσάλτο των αστυνομικών στο ελληνόκτητο πλοίο με τους 4,5 τόνους κοκαΐνης

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι φορτηγό πλοίο, που φέρεται να είναι ελληνικών συμφερόντων, ακινητοποιήθηκε ανοιχτά της Τενερίφης καθώς εντοπίστηκαν τεσσεράμισι τόνοι κοκαΐνης η αξία των οποίων προσεγγίζει τα 180 εκατομμύρια δολάρια

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει καρέ – καρέ την επιχείρηση ισπανών κομάντο στο ελληνόκτητο πλοίο  «Blume» με σημαία Τογκο το οποίο μετέφερε 4,5 τόνους κοκαΐνης. Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται η στιγμή του ρεσάλτο στο πλοίο που φέρεται να είναι Ελληνικών συμφερόντων. Το φορτηγοί πλοίο Blume, σύμφωνα με το γνωστό ειδησεογραφικό σάιτ για την παγκόσμια ναυτιλία «Trade Winds» είναι σημαίας Τόγκο και έχει ως ιδιοκτήτη την Rentoor Chartering και ως διαχειριστή την εδρεύουσα στην Ελλάδα Dignatio Corp, η οποία το έχει καταχωρημένο ως μοναδικό της πλοίο. Μάλιστα, έπλεε χωρίς να ενεργοποιήσει τον φάρο που καθορίζει τη θέση του μέσω δορυφόρου.

Η επιβίβαση στο πλοίο, η οποία πραγματοποιήθηκε από το σκάφος ειδικών επιχειρήσεων «Fulmar» της Υπηρεσίας Τελωνειακής Επιτήρησης του Φορολογικού Οργανισμού, ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη, δεδομένων των συνθηκών της θάλασσας και του μεγάλου μεγέθους του φορτηγού πλοίου, ανέφερε ο Φορολογικός Οργανισμός σε σημείωμά του.

Η επιχείρηση

blume, ναρκωτικά, κοκαΐνη

Η επιχείρηση ξεκίνησε ως αποτέλεσμα διεθνούς συνεργασίας, κατά την οποία ερευνητές της Υπηρεσίας Τελωνειακής Εποπτείας, της Εθνικής Αστυνομίας και της Πολιτικής Φρουράς, με βάση την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ του Κέντρου Ανάλυσης και Επιχειρήσεων Ατλαντικού (MAOC-N) και του Κέντρου Πληροφοριών κατά της Τρομοκρατίας και του Οργανωμένου Εγκλήματος (CITCO), διαπίστωσαν την πιθανή εμπλοκή ενός πλοίου ύποπτου για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών από τη Νότια Αμερική.

Ως εκ τούτου, η Υποδιεύθυνση Τελωνειακής Επιτήρησης του Φορολογικού Οργανισμού οργάνωσε επιχείρηση από αέρος και θαλάσσης και έστειλε το σκάφος «Fulmar» για να εντοπίσει και, τελικά, να επιβιβαστεί στο φορτηγό πλοίο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.
Κατά τη στιγμή της επιβίβασης, παρατηρήθηκε ότι το φορτηγό πλοίο μετέφερε περίπου 200 τόνους καφέ ως δηλωθέν εμπόρευμα, πολύ κάτω από την πραγματική χωρητικότητα του πλοίου, γεγονός που τράβηξε την προσοχή των υπαλλήλων που ήταν υπεύθυνοι για την επιχείρηση.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των κοινόχρηστων χώρων του φορτηγού πλοίου, διαπιστώθηκε η παρουσία απροσδιόριστου αριθμού δεμάτων του τύπου που συνήθως χρησιμοποιείται για τη διακίνηση κοκαΐνης και συνελήφθησαν τα 15 μέλη του πληρώματος του πλοίου, δύο Αλβανοί υπήκοοι και 13 Πακιστανοί υπήκοοι, ενώ το πλοίο τέθηκε υπό κράτηση και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφη.

 

blume, ναρκωτικά, κοκαΐνη

Μήνυση του Καραμαλάκη στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση του γιου του Θεοδωρικάκου

Μήνυση του Καραμαλάκη στον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., για την υπόθεση του γιου του Θεοδωρικάκου

Ο Μ. Καραμαλάκης, γ.γ. Δημόσιας Τάξης, κατέθεσε επίσης μήνυση κατά του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ,…

Αποκάλυψη: Το Documento δημοσιεύει διαλόγους αστυνομικών με την Greek Mafia

Αποκάλυψη: Το Documento δημοσιεύει διαλόγους αστυνομικών με την Greek Mafia

Αποκαλυπτικό και αυτή την Κυριακή το Documento: Δημοσιεύει τα στοιχεία που έχουν ανακτηθεί από το τηλέφωνο δολοφονημένου επιχειρηματία…

Κρατικός μηχανισμός-Πρόστιμο…για αλυσίδες πριν καν πέσει η πρώτη νιφάδα χιονιού στην Αθήνα

Κρατικός μηχανισμός-Πρόστιμο…για αλυσίδες πριν καν πέσει η πρώτη νιφάδα χιονιού στην Αθήνα

Σπέρνουν τον πανικό με την κακοκαιρία "Μπάρμπαρα", για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού