Newsroom

Newsroom

Εντυπωσιακό βίντεο με τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα – Δείτε timelapse 24 ωρών

Σε ένα tweet που ανέβασε ο EUMETSAT παρουσίασε ένα timelapse βίντεο των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ελλάδα και την Τουρκία σε διάστημα 24 ωρών.

2023 07 19 154332

Τις φωτιές που μαστίζουν τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες κατέγραψε μέσα από ένα εντυπωσιακό 24ωρο timelapse που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Αξιοποίηση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων.

Πύρινα μέτωπα θέρισαν τόσο τη Σαρωνίδα όσο και το Λουτράκι, τα Δερβενοχώρια και στη συνέχεια τη Νέα Πέραμο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες ενάντια στις αντίξοες συνθήκες του καύσωνα και των ισχυρών ανέμων που πνέουν και φουντώνουν τις πυρκαγιές εδώ και τρεις ημέρες στην Ελλάδα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Αξιοποίηση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT) παρακολουθεί τις πυρκαγιές σε όλη την Ευρώπη, γεγονός που, όπως λένε, υποστηρίζει τη διαχείρισή τους.

Σε ένα tweet που ανέβασε, παρουσίασε ένα timelapse βίντεο των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ελλάδα και την Τουρκία σε διάστημα 24 ωρών (09:10 στις 17 Ιουνίου – 09:00 UTC στις 18 Ιουνίου).

Η φωτιά στη Σαρωνίδα ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εκδηλώθηκε νέα φωτιά στο Λουτράκι και στη συνέχεια στα Δερβενοχώρια, που άφησαν πίσω της δεκάδες στρέμματα καμμένης γης.

Όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο, αρχικά διακρίνεται ο καπνός από την φωτιά στη Σαρωνίδα, ο οποίος έφτασε μέχρι τα Κύθηρα, και στη συνέχεια, τις δύο πυρκαγιές σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια. Καθώς πέφτει η νύχτα, εξακολουθεί να διακρίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, είναι ξανά ορατός και ο καπνός που φτάνει μέχρι την Κρήτη.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…