Βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης του ενόπλου στη δεξίωση των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου με τον Τραμπ

Ο άνδρας ορμά μέσα από την πύλη ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας να τραβούν τα όπλα τους.

praktores

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας έχει καταγράψει τη στιγμή της εφόδου του ενόπλου στη δεξίωση των ανταποκριτών του Τύπου στον Λευκό Οίκο, στην οποία συμμετείχε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το βίντεο δημοσιοποίησε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ μέσω του δικτύου του, του Truth Social. Ο Τραμπ απομακρύνθηκε εσπευσμένα από τη δεξίωση, όπως και τα υπόλοιπα κυβερνητικά μέλη, ενώ στο χώρο επικράτησε πανικός.

Οι εικόνες τις κάμερες ασφαλείας δείχνουν έναν άνδρα να ορμά μέσα από την πύλη ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων, που βρισκόταν στην είσοδο της αίθουσας στην οποία γινόταν η δεξίωση, και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας να τραβούν τα όπλα τους.

 

 

Την ίδια στιγμή, βαριά οπλισμένοι πράκτορες της ασφάλειας μπήκαν στην αίθουσα και απομάκρυναν τον πρόεδρο προς το αριστερό μέρος της εξέδρας. Η ατμοσφαιρική μουσική σταματά και άλλοι πράκτορες περνούν πάνω από το τραπέζι και φαίνονται να σημαδεύουν με τα όπλα τους το κοινό.

«Μοναχικός λύκος» ο δράστης, είπε ο Τραμπ

Δηλώσεις για το περιστατικό με τον ένοπλο που πυροβόλησε μέσα στο ξενοδοχείο που διεξαγόταν το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγη ώρα αφότου είχε απομακρυνθεί με ασφάλεια από το σημείο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο μετά την εσπευσμένη απομάκρυνσή του από τη σκηνή κατά τη διάρκεια του δείπνου της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι «ένας άνδρας όρμησε σε σημείο ελέγχου ασφαλείας, οπλισμένος με πολλά όπλα».

Ο πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό, ενώ σημείωσε ότι ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση. «Ο άνδρας εξουδετερώθηκε από ορισμένα πολύ γενναία μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσέθεσε ακόμη πως οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο διαμέρισμά του. Όπως ανέφερε, πρόκειται για άτομο που φέρεται να ζούσε στην Καλιφόρνια, χαρακτηρίζοντάς τον ως «άρρωστο άνθρωπο, πολύ άρρωστο άνθρωπο», επισημαίνοντας ότι «δεν θέλουμε να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά».

Ο πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι τα γεγονότα ήταν τραυματικά για την Πρώτη Κυρία, ενώ εξήρε την αντίδραση των διωκτικών αρχών, την οποία χαρακτήρισε «πραγματικά απίστευτη».

«Θα το επαναπρογραμματίσουμε. Θα το κάνουμε ξανά. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας. Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε εκδηλώσεις» τόνισε για το δείπνο των ανταποκριτών.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες των ΗΠΑ να δεσμευτούν στην ειρηνική επίλυση των διαφορών τους. «Έγινε σπουδαία δουλειά από τις αρχές επιβολής του νόμου, αλλά υπό το φως των αποψινών γεγονότων, ζητώ από όλους τους Αμερικανούς να επαναδεσμευτούν, με όλη τους την καρδιά, στην ειρηνική επίλυση των διαφορών μας» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να επιλύουμε τις διαφορές μας».

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ακόμη ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πυρά σε πολύ κοντινή απόσταση με ισχυρό όπλο, ωστόσο σώθηκε χάρη στο αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε. «Δέχθηκε πυρά από πολύ κοντινή απόσταση με πολύ ισχυρό όπλο και το γιλέκο έκανε τη δουλειά του» δήλωσε, προσθέτοντας ότι επικοινώνησε μαζί του και ότι «είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με πολύ καλή ψυχολογία».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε ακόμη ότι ο δράστης ήταν «μοναχικός λύκος» -έδρασε δηλαδή μόνος του, χωρίς συνεργούς.

Τόνισε ακόμη πως ήταν «δυνάμει δολοφόνος».

«Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η Δημοκρατία μας υφίσταται επίθεση από δυνητικό δολοφόνο που επιδιώκει να σκοτώσει» τόνισε ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην προεδρία, περίπου δύο ώρες μετά το συμβάν.

Το ξενοδοχείο Hilton της Ουάσινγκτον, όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, δεν είναι «ιδιαίτερα ασφαλές κτίριο», σχολίασε εξάλλου επιτιμητικά. Αναγνώρισε πάντως ότι η δύναμη που είχε αναπτυχθεί για την ασφάλεια των υψηλών προσώπων στο ξενοδοχείο, το έκανε «πολύ ασφαλές».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέβασε στο Truth Social βίντεο και φωτογραφίες από την εισβολή του δράστη στο ξενοδοχείο Washington Hilton, καθώς και από τη σύλληψή του, με τον ένοπλο να φαίνεται ημίγυμνος, πεσμένος με το πρόσωπο στο έδαφος.

Τι ξέρουμε για το δράστη

Ένας 31χρονος είναι ο άνδρας που συνελήφθη για τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών στην Ουάσινγκτον, όπου ήταν παρών και ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι και πολλά μαχαίρια, ανέφερε η αστυνομία.

Ο ένοπλος αναγνωρίστηκε από πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία, συμπεριλαμβανομένου του Associated Press, ως ο Κόουλ Τόμας Άλεν.

ADDITION Trump Correspondents

Σύμφωνα με δημοσιογράφους, ο ύποπτος είναι δάσκαλος από το Τόρανς της Καλιφόρνια.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι δεν έχει ποινικό μητρώο και δεν βρισκόταν στο ραντάρ των αρχών επιβολής του νόμου στην Ουάσινγκτον.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, Τζέφρι Κάρολ, αποκάλυψε ότι ήταν πελάτης στο ξενοδοχείο όπου λάμβανε χώρα η εκδήλωση και ότι το δωμάτιό του έχει ασφαλιστεί στο πλαίσιο της έρευνας.

Φωτογραφία του AP δείχνει τις αρχές να έχουν υπό κράτηση τον άνδρα, ακινητοποιημένο στο έδαφος.

Βίντεο ασφαλείας δείχνει έναν άνδρα να τρέχει μέσα από τους ανιχνευτές μετάλλων, καθώς οι αστυνομικοί τρέχουν προς το μέρος του με τα όπλα τους προτεταμένα.

Ο συλληφθείς δεν δέχθηκε πυρά, αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικό έλεγχο.

Ο δράστης των πυροβολισμών στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου θα οδηγηθεί τη Δευτέρα (27/4), ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σε βάρος του θα απαγγελθούν δύο κατηγορίες: η πρώτη για χρήση πυροβόλου όπλου σε βίαιο έγκλημα και η δεύτερη για την επίθεση σε ομοσπονδιακό πράκτορα με επικίνδυνο όπλο, διευκρίνισε η εισαγγελέας της αμερικανικής πρωτεύουσας Τζανίν Πίρο.

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος στην Ουάσινγκτον: Πυρά στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου – Απομακρύνθηκε ο Τραμπ

Μπαράζ αποκαλύψεων γύρω από την εξαφάνιση της Ολυμπίας Κηρύκου

Όμερ Μπάρτοφ στη Haaretz: «Ο σιωνισμός οδήγησε στη γενοκτονία. Πρέπει να εξαφανιστεί»

Ψάξαμε τιμές και αυτό είναι το πιο φθηνό νησί στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2026

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Κοβέσι κατακεραυνώνει Φλωρίδη για την τροπολογία: «Αντιβαίνει στην αρχή της ειλικρινούς συνεργασίας»

kovesi

Κοβέσι κατακεραυνώνει Φλωρίδη για την τροπολογία: «Αντιβαίνει στην αρχή της ειλικρινούς συνεργασίας»

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την τροπολογία Φλωρίδη, τονίζοντας ότι η βιαστική διαδικασία…

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αντιδρά η Άγκυρα για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Γενοκτονίας των Ποντίων

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αντιδρά η Άγκυρα για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ απορρίπτει τις ελληνικές θέσεις σχετικά με τη Γενοκτονία των…

Αττική: «Λήξη συναγερμού» για την οσμή αερίου – Χωρίς ενδείξεις διαρροής οι έλεγχοι

Αττική

Αττική: «Λήξη συναγερμού» για την οσμή αερίου – Χωρίς ενδείξεις διαρροής οι έλεγχοι

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μετά τις 16:00 δεν καταγράφηκαν νέες αναφορές κατοίκων από τα νότια…

Οι Προτάσεις μας

Τρεις στους δέκα εργαζόμενους δεν διαθέτουν χρήματα για προσωπικές ανάγκες – «Δουλεύουμε περισσότερο για να ζούμε χειρότερα»

plithorismos 1296x864 1

Τρεις στους δέκα εργαζόμενους δεν διαθέτουν χρήματα για προσωπικές ανάγκες – «Δουλεύουμε περισσότερο για να ζούμε χειρότερα»

Μπορεί οι μισθοί να αυξήθηκαν ονομαστικά, ωστόσο το κύμα ακρίβειας που έχει σαρώσει τα ενοίκια,…

Σύνοδος Ινδίας–Σκανδιναβικών χωρών: Γιατί ο Μόντι στρέφεται προς τη Βόρεια Ευρώπη

AP26136641367740

Σύνοδος Ινδίας–Σκανδιναβικών χωρών: Γιατί ο Μόντι στρέφεται προς τη Βόρεια Ευρώπη

Η πρώτη Σύνοδος Ινδίας-Σκανδιναβικών Χωρών πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας το 2018 και η δεύτερη…

Zhang Yueran: Γιατί οι δυτικοί αναγνώστες αγκαλιάζουν πλέον τις κινεζικές ιστορίες

Zhang Yueran

Zhang Yueran: Γιατί οι δυτικοί αναγνώστες αγκαλιάζουν πλέον τις κινεζικές ιστορίες

Η Κινέζα μυθιστοριογράφος μιλά για το νέο κύμα κινεζικής λογοτεχνίας που μεταφράζεται σε άλλες γλώσσες…

ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικοί 2026: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 1ΓΕ και 2ΓΕ – Τι πρέπει να ξέρετε για τους νέους πίνακες κατάταξης

pexels kseniachernaya 8535598

ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικοί 2026: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 1ΓΕ και 2ΓΕ – Τι πρέπει να ξέρετε για τους νέους πίνακες κατάταξης

Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία επικαιροποίησης στοιχείων και ανάρτησης δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ

Σχετικά με ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αντιδρά η Άγκυρα για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Γενοκτονίας των Ποντίων

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αντιδρά η Άγκυρα για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ απορρίπτει τις ελληνικές θέσεις σχετικά με τη Γενοκτονία των…

Ρώσοι στρατιωτικοί εκπαιδεύτηκαν μυστικά στην Κίνα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ρώσοι

Ρώσοι στρατιωτικοί εκπαιδεύτηκαν μυστικά στην Κίνα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι μυστικές εκπαιδεύσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν κυρίως στη χρήση drones, περιγράφονται σε δίγλωσση ρωσο-κινεζική συμφωνία…