Newsroom

Newsroom

Βήμα πρόκρισης για Ολυμπιακό μετά το 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης

Ο Ολυμπιακός συνέχισε τις «τεσσάρες» το νέο έτος! Η ομάδα του Μίτσελ εξασφάλισε ουσιαστικά το εισιτήριο για την προημιτελική φάση…

gayros

Ο Ολυμπιακός συνέχισε τις «τεσσάρες» το νέο έτος! Η ομάδα του Μίτσελ εξασφάλισε ουσιαστικά το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου ύστερα από το εντυπωσιακό 4-0 επί του Αστέρα Τρίπολης το βράδυ της Τετάρτης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Είχε προηγηθεί η νίκη με το ίδιο σκορ επί της Καλλονής στο Φάληρο το περασμένο Σάββατο στην πρεμιέρα του β΄ γύρου στο πρωτάθλημα.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν σε ακόμα ένα παιχνίδι επίδειξη δύναμης και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα της Τρίπολης στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 της διοργάνωσης. Ετσι ο αγώνας ρεβάνς στην Τρίπολη στις 22 του μήνα θα είναι τυπικής διαδικασίας για τον Ολυμπιακό.

Ο Μίτσελ πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές, αφήνοντας εκτός αποστολής τους Σάμαρη, Φουστέρ, Σαλίνο, Ρομπέρτο. Ακόμα ο ισπανός τεχνικός προφύλαξε τους Μήτρογλου, Παπαδόπουλο.

Ο νεοαποκτηθείς Πελέ έκανε ντεμπούτο στην ενδεκάδα παίρνοντας τη θέση του Ντομίνγκες (70΄). Ο 26χρονος πορτογάλος μέσος ήταν ορεξάτος, κάλυψε χώρους, ήταν απειλητικός στη φάση του 76΄ (έπιασε μακρινό σουτ για να εξουδετερώσει με διπλή προσπάθεια ο Ερνάντεζ), ωστόσο θέλει παιχνίδια στα πόδια του για να μπει στο ρυθμό του Ολυμπιακού.

Ο Αστέρας προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες στο Φάληρο, όμως απέτυχε. Η κατάσταση για τους φιλοξενούμενους έγινε ακόμα πιο δύσκολη όταν έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα (για διαμαρτυρία) του επιθετικού Μπαράλες στο 45΄.

Οι Ερυθρόλευκοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ. Το 1-0 έγινε στο 18΄ με πέναλτι του Ντομίνγκες. Το πέναλτι κέρδισε ο Βάις σε σπρώξιμο μέσα στην περιοχή από τον Τσαμπούρη.
Ο Κάμπελ πέτυχε το 2-0 σε κενή εστία (35΄), ύστερα από σέντρα του Χολέβα. Στο 56΄ ο Μπονγκ σημείωσε το πρώτο του γκολ στον Ολυμπιακό με πλασέ. Προηγήθηκε παράλληλη σέντρα του Μανιάτη. Το τέταρτο γκολ ήταν δώρο του γκολκίπερ Ερντάντεζ. Σε σέντρα του Παπάζογλου, ο 27χρονος τερματοφύλακας από τη Βενεζουέλα, έχασε μέσα από τα χέρια του τη μπάλα και ο Ολαϊτάν δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 4-0 (60΄). Το ματς διαιτήτευσε ο Μάνταλος ο οποίος έδειξε κίτρινη κάρτα στον Χολέβα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Παπάζογλου, Μανωλάς, Σιόβας (46΄ Μπονγκ), Χολέβας, Μανιάτης (63΄ Μασάντο), Εντινγκά, Κάμπελ, Βάις, Ντομίνγκες (70΄ Πελέ), Ολαϊτάν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό, Ουσέρο, Μουνάφο, (72΄ Καράσκο), Κάφα (63΄ Σανκαρέ), Ουρτάδο (46΄ Χουάνμα), Μπαράλες.