Βγήκε το…πόρισμα για το χαμένο Boeing – Έστειλαν…σπίτι τους συγγενείς (Video)

“Είμαι βέβαιος ότι η περιοχή στο νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι η σωστή”, δήλωσε ο Άνγκους Χιούστον, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου…

malaisia3

“Είμαι βέβαιος ότι η περιοχή στο νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι η σωστή”, δήλωσε ο Άνγκους Χιούστον, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Κουάλα Λουμπούρ, μετά από την ανακοίνωση ιδιωτικής, αυστραλιανής εταιρείας, ότι εντόπισε τα συντρίμμια ενός αεροπλάνου στον Κόλπο της Βεγγάλης, κοντά στο Μπαγκλαντές. 

 

Την ίδια ώρα, η Malaysia Airlines έδωσε στη δημοσιότητα την πιο λεπτομερή έως τώρα έκθεση, σύμφωνα με την οποία πέρασαν τέσσερις ώρες από τη στιγμή που υπήρξε το πρώτο στοιχείο ότι έχει χαθεί η επικοινωνία με το αεροπλάνο και πριν ξεκινήσουν οι έρευνες. Στις επικρίσεις σχετικά με την καθυστέρηση αυτή, ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών απάντησε λέγοντας ότι στην περίπτωση της πτήσης 447 της Air France, που συνετρίβη το 2009 στον Ατλαντικό Ωκεανό, χρειάστηκαν έξι με επτά ώρες για να ξεκινήσουν οι έρευνες για την αναζήτησή της.

 

Ο Χιούστον, από την πλευρά του πρόσθεσε ότι τρία πλοία του Πολεμικού Ναυτικού του Μπαγκλαντές ερευνούν προσεκτικά την περιοχή στον Κόλπο της Βεγγάλης, όπου η εταιρεία Georesonance ανακοίνωσε ότι εντόπισε αντικείμενα που ενδέχεται να προέρχονται από τα συντρίμμια της πτήσης MH370. “Προς το παρόν δεν έχουν βρει τίποτα”, δήλωσε ο ίδιος. 

 

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσέιν, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι αναμένει την ενημέρωση από το Πολεμικό Ναυτικό του Μπαγκλαντές, προτού αποστείλει στον Κόλπο της Βεγγάλης για να ερευνήσει την περιοχή ένα βαθυσκάφος που ανήκει σε μαλαισιανή εταιρεία. “Θα προχωρήσουμε βάσει επιβεβαιωμένων και επαληθευμένων στοιχείων”, υπογράμμισε ο Χουσέιν, προσθέτοντας ότι στοιχίζει…ακριβά το να χρησιμοποιηθεί το εξειδικευμένο αυτό σκάφος χωρίς να υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες. Ο Χιούστον πρόσθεσε επίσης ότι η νέα φάση της έρευνας, στην οποία θα χρησιμοποιηθεί περισσότερος υποθαλάσσιος εξοπλισμός, ενδέχεται να διαρκέσει έως 12 μήνες.

 

Στο μεταξύ, χάρτες που περιγράφουν την πιθανή πορεία που ακολούθησε το Μπόινγκ δείχνουν ότι επέστρεψε από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και πέταξε πάνω από τη χερσόνησο της Μαλαισίας. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι στη συνέχεια στράφηκε νότια και κατευθύνθηκε προς τον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Στον αντίποδα, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γινουν και οι πρώτες κηδείες των επιβατών του μοιραίου Μπόινγκ, την ώρα που αξιωματούχος της Μαλαισίας κάλεσε τους συγγενείς των επιβαινόντων της πτήσης MH370 που θεωρούνται νεκροί να εγκαταλείψουν τα κέντρα υποστήριξης και να αναμένουν εξελίξεις “από την άνεση του σπιτιού τους”, δήλωση που επικρίθηκε έντονα. Σύμφωνα με τους μαλαισιανούς αξιωματούχους, οι οικογένειες των επιβαινόντων θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις στις έρευνες και όσες το δικαιούνται θα λάβουν άμεση αποζημίωση.

 

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…