Βγήκαν τα μαχαίρια από Μεϊμαράκη μετά το εκλογικό φιάσκο: Καλώ τον Πλακιωτάκη να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος (ΒΙΝΤΕΟ)

Λάβρος 

meimarakis 5 0

Λάβρος κατά πάντων ήταν ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, σε δηλώσεις που παραχώρησε έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως καλεί τον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Πλακιωτάκη, να αναλάβει στη θέση του, δηλαδή ως μεταβατικός πρόεδρος, μέχρι να περατωθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, μετά το φιάσκο της Κυριακής.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σημείωσε πολλάκις πως οι συνυποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος αντί να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να προχωρήσουν μετά τα όσα έλαβαν χώρα την Κυριακή, εκείνοι βρήκαν πρόσφορο έδαφος εσωκομματικής αντιπαράθεσης, στοχοποιώντας τον ίδιο.

«Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και θα έπρεπε να βρούμε τον τρόπο να προχωρήσουμε μπροστά, οι συνυποψήφιοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης ως πεδίο αντιπαράθεσης ενώ και οι ίδιοι συμμετείχαν μέσω των αντιπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για σπέκουλα.

«Οφείλω υπερασπιζόμενος τον εαυτό μου να εξηγήσω κάποια ζητήματα» είπε αρχικά και πρόσθεσε πως όλοι οι συνυποψήφιοί του γνώριζαν την εταιρία που ανέλαβε να διεκπεραιώσει τις εκλογές. Μάλιστα, υπογράμμισε πως όταν ο ίδιος παρενέβη για να γίνουν διαφανείς οι διαδικασίες, του είπαν πως δεν είναι θέμα προέδρου, αλλά του γραμματέα του κόμματος κ.ο.κ..

O κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η εν λόγω εταιρία ήταν σε συνεργασία με τη ΝΔ, όταν αυτή βρισκόταν στην κυβέρνηση. «Άκουσα τον κ. Βορίδη να λέει πως πρέπει να ζητήσω συγνώμη, αλλά ήταν υπουργός στην προηγούμενη κυβέρνηση. Κάτι που σημαίνει πως γνώριζε τη συγκεκριμένη εταιρία» είπε και συνέχισε λέγοντας πως ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς εγγυήθηκε την αξιοπιστία της εταιρίας σε συνεργάτη του.

«Γιατί όταν το καράβι πάει να βυθιστεί, αντί να δούμε τι θα κάνουμε, βρίσκουν πεδίο αντιπαράθεσης; Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι φταίω εγώ; Πράγματι έφταιγα εγώ γιατί τους εμπιστεύτηκα» αφήνοντας ευθύτατες αιχμές κατά πάντων.

«Να παραιτηθούν και οι άλλοι»

«Θέλω να σας πω ότι η καρέκλα του μεταβατικού δεν με συγκίνησε ποτέ και δεν θα είχα πρόβλημα να την παραδώσω» τόνισε και πρόσθεσε αρχικά πως θα πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από το αξίωμα του περιφερειάρχη.

Ο κ. Μεϊμαράκης, δήλωσε την παραίτησή του, αναφέροντας πως καλεί τον γενικό γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Πλακιωτάκη για να του παραδώσει την «καρέκλα», ενώ ξεκαθάρισε πως καλεί και τους άλλους τρεις συνυποψηφίους του να παραιτηθούν από τα αξιώματά τους.

Δείτε το βίντεο ολόκληρης της δήλωσης:

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…