Newsroom

Newsroom

Βγενόπουλος: "Εγώ είμαι εδώ, δεν εγκαταλείπω"

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ώστε να μπουν νέα κεφάλαια στον ΠΑΟ και μελλοντικά το ποσοστό Βαρδινογιάννη να “εξαφανιστεί” πρότεινε ο Ανδρέας…

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ώστε να μπουν νέα κεφάλαια στον ΠΑΟ και μελλοντικά το ποσοστό Βαρδινογιάννη να “εξαφανιστεί” πρότεινε ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Σκληρή επίθεση στον “Τζίγκερ”
Η επόμενη ημέρα για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό θα περιλαμβάνει τον κ.Βγενόπουλο, που όπως είπε: “Όλοι έχουμε προβλήματα, αλλά εγώ είμαι εδώ και στα δύσκολα δεν εγκαταλείπω. … Δεν είμαι τόσο δυνατός όσο το 2008, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ”.
“Τον Μάρτιο μετά από ένα Δ.Σ. και αφού εγώ ήμουν στο στόχαστρο, είπε ότι ήμουν καιροσκόπος και περαστικός. Σου απαντάω κύριε Βαρδινογιάννη. Είσαι παρών; Εγώ είμαι καιροσκόπος; Εσύ προσπαθείς να φύγεις και εγώ είμαι εδώ”, έριξε το γάντι στον “Τζίγκερ” ο κ.Βγενόπουλος.
Μάλιστα, χαρακτήρισε την πρότασή του την τελευταία πραγματική ελπίδα να αποφύγει ο ποδοσφαιρικός Παναθηναΐκός την πτώχευση. “Μπορεί να περάσουμε σε μία περίοδο τεράστιου εμφυλίου από τις γνωστές φυλλάδες. Αλλά δεν θα προτείνουν τίποτα. Αν υπάρχει εναλλακτική, πες την. Αν όχι, στηρίξτε με. Όχι αντιπολίτευση για αντιπολίτευση”, ζήτησε ο κ.Βγενόπουλος.
“Τα δύσκολα κάνουν την διαφορά ανάμεσα στους άντρες και στα παιδιά. Εγώ στα δύσκολα δεν θα αφήσω τον Παναθηναϊκό. Μακάρι να τα καταφέρω. Και κλείνω λέγοντας ότι: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Όπως είπες και συ Γιάννη Βαρδινογιάννη”, έκλεισε τις δηλώσεις του.
Η πρόταση Βγενόπουλου
Οπως ανέφερε, έστειλε εξώδικο το πρωί στην ΠΑΕ, ζητώντας έκτακτη γ.σ. μετόχων για πραγματοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αλλά με ονομαστική τιμή μετοχής τα 0,33 ευρώ, αντί των 5,8 ευρώ σήμερα. Ουσιαστικά, δηλαδή, επιδιώκει να μειωθεί η μετοχική αξία της ΠΑΕ σχεδόν στο ένα εικοστό, ώστε οι ενδιαφερόμενοι νέοι ή παλιοί μέτοχοι να αποκτήσουν σημαντικά ποσοστά, περιορίζοντας το ποσοστό της οικογένειας Βαρδινογιάννη. “Αυτό βγάζει την αξία του Παναθηναϊκού στα 7,8 εκατομμύρια ευρώ”, όπως διευκρίνισε.
Με τον τρόπο αυτό, όποιος μέτοχος δεν μπει θα χάσει το 60% των μετοχών του, σημείωσε. Μάλιστα, ανέφερε ότι στη συνέχεια θα γίνουν αντίστοιχες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ώστε το ποσοστό Βαρδινογιάννη να “εξαφανιστεί”.
Οι όροι που τίθενται από την πλευρά Βγενόπουλου είναι:
να ακυρωθεί το προηγούμενο συμφωνητικό
να γίνει νέο, όπου θα δεσμεύεται για μη δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στο νέο Δ.Σ.
να λυθεί το θέμα της ΓΗΠΕΛ και να βρεθεί άκρη με τα 10,5 εκατ. ευρώ
“Αν τα δέχεται… we are in business. … όποιος εύπορος Παναθηναϊκός μπορεί, να έρθει να συμμετάσχει. Δεν δεσμεύομαι τι ποσό θα βάλει. Θα κάνω ό,τι καλύτερο”.
Είπε μάλιστα ότι εάν μπορεί άλλος, όπως ο Παύλος Γιαννακόπουλος, να βρει λύση, να τη βρει. “Εδώ είμαι εγώ. Δεν μπορώ να πηγαίνω στα επίσημα και να βλέπω τόσους εύπορους και διάσημους Παναθηναϊκούς να κάνουν κριτική έχοντας πάρει απλά ένα διαρκείας”.
Σκληρή απάντηση στην συνέντευξη Τζίγκερ
Η οικογένεια Βαρδινογιάννη πρακτικά είχε αποχωρήσει εδώ και χρόνια, σημείωσε με καυστικό τρόπο ο Ανδρέας Βγενόπουλος, αναφερόμενος στην ανάληψη της ηγεσίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.
“Η οικογένεια Βαρδινογιάννη ήταν ένα κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού και μόνο ο Θοδωρής, ο Βαρδής και ο Γιώργος ήταν Κρητικοί λεβένταροι. Το 1980 πήραν μία έκταση με επιχορήγηση της ΓΓΑ και έφτιαξαν την Παιανία. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απλά τώρα χρεώνει την ΠΑΕ με ένα εκατομμύριο ευρώ”, όπως ανέφερε.
Υποβάθμισε επίσης την πρόσφατη ανακοίνωση για αποχώρηση, με “αδρανοποίηση” των μετοχών. “Δεν έχει αποχωρήσει ακόμα. Έχουμε κάνει τρεις συμφωνίες, τις οποίες αθέτησε και τις τρεις”, υποστήριξε.
Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία την οποία με εντύπωση βλέπω ότι ο αθλητικός τύπος την υιοθέτησε. Δεν μπορείς να έχεις μία επιχείρηση χρεωμένη και να δίνεις απλά τις μετοχές σε ένα δικηγορικό γραφείο και άντε γεια σας”.
Βολές για αναξιοπιστία
Κατά τον ίδιο, η πρώτη αθέτηση συμφωνίας ήταν το 2008, όταν συμφωνήθηκε να μην επεμβαίνει κανείς εκ των μετόχων στα τεκταινόμενα, αλλά προτάθηκε και έγινε πρόεδρος ένας προσωπικός φίλος του “Τζίγκερ”, ο Νίκος Πατέρας, όπως και ο Αντωνίου ως τεχνικός διευθυντής. Οταν αναζητήθηκε νέα συνεργασία με τον Σωτήρη Κυριάκο, ο κ.Βαρδινογιάννης αρνήθηκε επειδή υπήρχε δικαστική διαμάχη του παίχτη με την ΠΑΕ. “Βέβαια αν τον είχαμε πάρει αντί του κ. Μελίσση, ίσως να είχαμε πάρει από την πρώτη χρονιά το πρωτάθλημα”, είπε ο κ.Βγενόπουλος. Ανέφερε επίσης την παρέμβαση για να μην απομακρυνθεί ο Γιάσμικο Βέλιτς, κάτι στο οποίο συμφωνούσαν τόσο ο πρόεδρος Νίκος Πατέρας όσο και ο κ.Βγενόπουλος, αλλά ο κ.Βαρδινογιάννης είπε όχι. “Τότε είχαμε την πρώτη ρήξη και μετά από την πολύ μεγάλη μου επιμονή τελικώς απομακρύνθηκε”, υποστήριξε.
Η δεύτερη αθέτηση συμφωνίας είναι κατά τον ίδιο πολύ σημαντική, καθώς αφορά την χρηματοδότηση της ΠΑΕ. Μετά την αρχική συμφωνιά πολυμετοχικής συνεργασίας ο κ.Βγενόπουλος υποστήριξε ότι ο “Τζίγκερ” είχε πει ότι όταν τελειώσουν τα διαθέσιμα χρήματα, θα μπουν νέα κεφάλαια με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. “Όταν ήρθε η στιγμή και έπρεπε να βάλει το 54%, αυτό δεν το ήθελε”, του καταλόγισε.
“Εγώ πήρα το νταμπλ”
Οσον αφορά την πορεία μέχρι την κατάκτηση των τίτλων, σημείωσε ότι είναι “περίεργο” ο κ.Βαρδινογιάννης να στηρίζει τον κ.Αντωνίου την πρώτη χρονιά, οπότε απέτυχε, και να αίρει την υποστήριξή του τον δεύτερο χρόνο, όταν στην ομάδα ήρθαν παίχτες όπως ο Σισέ, ο Λέτο, ο Κατσουράνης και οι… τίτλοι.
“Αυτός που ξόδεψε λεφτά ήμουν εγώ. Όχι ο κ. Πατέρας που ήταν πρόεδρος. Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει στείλει επιστολές στον κ. Πατέρα και του λέει πως αυτός που φταίει για την καταστροφή του Παναθηναϊκού είμαι εγώ. Το νταμπλ πρέπει να πιστωθεί σε μένα. Εγώ το πήρα το νταμπλ. Δεν μπορεί εγώ να έχω βάλει τα λεφτά και να το πιστώνεται άλλος”, είπε εμφατικά ο κ.Βγενόπουλος.
Τρίτη αθέτηση συμφωνίας
Ακολούθησε συμφωνία για να τοποθετήσει ο κ.Βαρδινογιάννης όποιον αντιπρόεδρο επιλέξει και να καλύψει η πλευρά Βγενόπουλου το μπάτζετ, ακόμα και με τραπεζική εγγύηση, αν αυτό ξεπεραστεί. “Την επόμενη μέρα και ενώ τα είχαμε συμφωνήσει, εξέδωσε μία επιστολή και πήρε τον Παναθηναϊκό ο ίδιος”, προσέθεσε.
Ο κ.Βαρδινογιάννης παρέλαβε έναν ΠΑΟ με υψηλότερα συμβόλαια αλλά και 30 εκατ. ευρώ επιπλέον. Ακολούθησαν μεταγραφές όπως οι Γκοβού, Γκαρσία, Πλεσί, Φερνάντες, “να τους συγκρίνετε με αυτούς που είχε πάρει ο κ. Πατέρας ένα καλοκαίρι νωρίτερα … Το θέμα με το μπάτζετ ήταν με τον Σισέ. Ο κ. Πατέρας μου είπε ότι θα ξεπεράσουμε το μπάτζετ με τη μεταγραφή του Σισέ και τα έβγαλε τα λεφτά του με το Champions League. Με ρώτησε αν αξίζει το ρίσκο και του είπα να το πάρει. Τρίτη συμφωνία που δεν τήρησε”.
http://www.ethnos.gr

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…