Βγαίνει μπροστά ο Σαμαράς για την κηδεία του τέως: Κριτική στον Μητσοτάκη και φλερτ με το στέμμα

Η μακροσκελής δήλωση του Αντώνη Σαμαρά για τον θάνατο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

ek samar

Ηχηρή επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού με ξεκάθαρες βολές κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

«Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους», σημειώνει με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς υπενθυμίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη το παρελθόν και το παρόν της δεξιάς παράταξης.

Η δήλωση του Α. Σαμαρά αποτελεί οριακά αγιογραφία του τέως βασιλιά ενώ από όλο το πνεύμα του κείμενου εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα πως ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί πως ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ θα έπρεπε να κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους και δημόσια δαπάνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά:

“Ο τέως βασιλεύς της Ελλάδος Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή. Είναι ιερή – και μακροχρόνια παράδοση των Ελλήνων – μπροστά στο θάνατο ενός ανθρώπου να στέκονται με σεβασμό. Κι αυτό πέρα από Ελληνική είναι και παγκόσμια παράδοση Πολιτισμού.

Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα άνθρωπο που υπήρξε ο συνταγματικός Ανώτατος άρχων της χώρας και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υπήρξε και Ολυμπιονίκης που τίμησε τα ελληνικά χρώματα διεθνώς.

Οι Έλληνες με δημοψήφισμα έβαλαν τέλος στο θεσμό της Βασιλείας – ήδη από το 1974. Ο ελληνικός λαός τον έκρινε από τότε. Η Ιστορία θα τον κρίνει κι αυτή…

Ο θάνατος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας δεν είναι – ούτε μπορεί να είναι – πολιτική είδηση. Δεν κλείνει κανένα “πολιτικό κεφάλαιο” – αυτό έχει κλείσει εδώ και 49 χρόνια. Ούτε μπορεί ούτε πρέπει να διχάζει. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος είχε αποδεχθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και δεν δημιούργησε κανένα πολιτικό πρόβλημα.

Ο θάνατος ενός πρώην Ανώτατου Άρχοντα όμως – πέρα από την ανθρώπινη πλευρά – έχει συμβολική σημασία. Δείχνει το πώς οι Έλληνες στέκονται απέναντι στην Ιστορία τους. Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες…

Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων. Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός, δίνουμε εξετάσεις ανθρωπιάς και Πολιτισμού. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου προς την οικογένειά του.”

Μαρίνα Σάττι: Τραγούδησε στο σχολείο που φοιτά η αδερφή της και έφυγε βιαστική από την πίσω πόρτα (Video)

Σάττι 2

Μαρίνα Σάττι: Τραγούδησε στο σχολείο που φοιτά η αδερφή της και έφυγε βιαστική από την πίσω πόρτα (Video)

Το παρασκήνιο της… φυγάδευσης της Μαρίνας Σάττι – Γιατί απέφυγε να κάνει δηλώσεις;