Newsroom

Newsroom

Βερολίνο: Θεμελιωμένη στα νομικά κείμενα της συμφωνίας η συμμετοχή του ΔΝΤ

Η παρουσία του ΔΝΤ  στο ελληνικό πρόγραμμα  είναι θεμελιωμένη στα σχετικά νομικά κείμενα της συμφωνίας του Αυγούστου τόνισε  ο εκπρόσωπος…

zaibert

Η παρουσία του ΔΝΤ  στο ελληνικό πρόγραμμα  είναι θεμελιωμένη στα σχετικά νομικά κείμενα της συμφωνίας του Αυγούστου τόνισε  ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ.
Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, σημείωσε ότι «η θέση της κυβέρνησης είναι όπως έχει καταγραφεί στη δήλωση του Eurogroup στις 14 Αυγούστου», ενώ επανέλαβε ότι «επιθυμούμε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρέχον πρόγραμμα».
Ερωτηθείσα για τις επιπτώσεις της μη συμμετοχής του ΔΝΤ, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών παρέπεμψε στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος.
«Βρισκόμαστε τώρα στην πρώτη δόση του προγράμματος βοήθειας. Πρέπει να δεχτούμε ότι δεν θα ολοκληρωθούν όλα αυτό το χρόνο, ώστε να ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία αξιολόγησης, αλλά θα πάμε στον επόμενο χρόνο. Το ίδιο το ΔΝΤ έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι θα ανακοινώσει τότε, με αυτή την αξιολόγηση, την απόφασή του. Δεν θέλω να μπω σε εικασίες τώρα, ας περιμένουμε» κατέληξε. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…