Newsroom

Newsroom

Βενιζέλος: "Υπάρχει ταύτιση στις θέσεις Ελλάδας – Γερμανίας"

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έκανε λόγο για πληθωρισμό…

ven stain

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έκανε λόγο για πληθωρισμό κρίσεων στην ανατολική και νότια Ευρώπη ,.

Απευθυνόμενος στον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο κ. Βενιζέλος συνέστησε την αποφυγή πρόσθετων εντάσεων στην διεθνή πολιτική, λέγοντας ότι στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχει μια πρόσθετη ένταση «σε σχέση με την Κύπρο, και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σχέση με το σεβασμό της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ».

Ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Με τις τελευταίες επαφές που είχαμε με την τουρκική κυβέρνηση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, με τη δική μου επίσκεψη στην ‘Αγκυρα αλλά και με τη διοργάνωση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κυβερνητικής Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στην Αθήνα πριν λίγες μέρες, παρουσία των δύο πρωθυπουργών, κάναμε βήματα, αλλά χρειάζονται και άλλες πολλές προσπάθειες, πάνω στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για ταύτιση των θέσεων Ελλάδας και Γερμανίας σχετικά με τις μεγάλες ανοιχτές κρίσεις της εποχής ενώ έκανε λόγο για συνεργασία στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών.

Για την κρίση στην Ουκρανία και τις σχέσεις Ευρώπης και Ρωσίας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως Ελλάδα και Γερμανία διατηρούν την ίδια αντίληψη, για την αποκλιμάκωση της κρίσης.

Από την πλευρά του ο κ. Σταϊνμάγερ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και για τις εξελίξεις σχετικά με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ σημείωσε πως πρέπει να εξεταστεί και η κατάσταση στην Λιβύη.