Βενιζέλος: Θα φτάσουμε σε συμφωνία πριν την έναρξη της διαδικασίας εκλογής ΠτΔ

cover
NewsRoom 11/11/2014 | 23:14

«Ο στόχος είναι όλα να έχουν λήξει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και επανέλαβε ότι η τρόικα θα έρθει το ταχύτερο δυνατόν.

Κληθείς να απαντήσει στο «εάν θα προλάβουμε», ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Θα προλάβουμε. Αλλά και εν πάση περιπτώσει θα προλάβουμε πριν προκύψουν ανάγκες. Γιατί έχουμε ένα σχεδιασμό, ο οποίος μας επιτρέπει να φτάσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, σε μια συμφωνία- όπως σας είπα- σίγουρα πριν από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα λυθούν προβλήματα: «Κάναμε συνάντηση με στόχο τα οφέλη από τη σταθεροποίηση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος να περάσουν στην οικονομία και την κοινωνία, στις επιχειρήσεις, στην κοινωνία, στα νοικοκυριά. Άρα, τώρα μπορούμε να είμαστε πολύ πιο βέβαιοι ότι θα λυθούν προβλήματα» σημείωσε και ανέφερε: «Προβλήματα ρευστότητας για τις επιχειρήσεις, προβλήματα επενδύσεων, προβλήματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας αλλά και προβλήματα κοινωνικά που αφορούν την κάθε απλή οικογένεια, η οποία έχει άγχος και αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα».

Υποστήριξε ακόμη πως η τρόικα δεν προβάλει ενστάσεις: «Έχουν ορισμένες απόψεις κι εμείς έχουμε τις δικές μας με βάση τις προτεραιότητες της χώρας, γιατί η χώρα έχει ανάγκη από κάποια πράγματα. Η δική τους εντύπωση μπορεί να είναι διαφορετική για κάποια άλλα πράγματα, αλλά εμείς προτάσσουμε πάντα το δικό μας συμφέρον, τη δική μας οπτική γωνία, την εθνική, την αναπτυξιακή, την κοινωνική» τόνισε.

«Θα έχει βρεθεί λύση σε όλα» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επισήμανε πως «αυτό που έχει σημασία δεν είναι μόνο να έχουμε μια λύση με την τρόικα αλλά να έχουμε κι ένα κλίμα εσωτερικό συναίνεσης και σταθερότητας, που στηρίζει την οικονομία και προστατεύει τις θυσίες του ελληνικού λαού και τα επιτεύγματά μας, τα δημοσιονομικά». 

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, υποστήριξε πως το ασφαλιστικό είναι στη συζήτηση μόνο για «διοικητικού χαρακτήρα θέματα».

«Δεν είναι για ζητήματα που αφορούν την ουσία που απασχολεί κάθε συνταξιούχο, δηλαδή το πόση σύνταξη παίρνει. Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις» είπε.