Newsroom

Newsroom

Βενιζέλος-Παπανδρέου δεν ξεμπέρδεψαν με Προανακριτική

Την επανεξέταση του Ευάγγελου Βενιζέλου θα ζητήσουν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ.…

papandreou

Την επανεξέταση του Ευάγγελου Βενιζέλου θα ζητήσουν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Θοδωρής Δρίτσας κι ο Σταύρος Κοντονής κρίνουν πως έχουν μείνει αρκετές πτυχές της υπόθεσης αδιευκρίνιστες από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος καλύφθηκε πίσω από το επικοινωνιακό σόου το οποίο στήθηκε την περασμένη Πέμπτη και με τη συνδρομή του. Από την άλλη, πάντως, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης φαίνεται πως θεωρεί την κατάθεση Βενιζέλου πλήρη και διαφωτιστική, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο εύλογα επιχειρήματα στην αντιπολίτευση να μιλά για συγκάλυψη.

Στο μεταξύ, στην απογευματινή συνεδρίαση της Προανακριτικής αναμένεται να κατατεθεί το υπόμνημα του Γιώργου Παπανδρέου για την υπόθεση της Λίστας. Ο πρώην πρωθυπουργός θα προτιμήσει τη λύση της απάντησης δια γραπτού κειμένου στις ερωτήσεις που βασανίζον τη δημόσια συζήτηση, όπως για το βαθμό της ενημέρωσής του για το περιεχόμενό της και τη συμφωνία ή διαφωνία του με τον τρόπο που χειρίστηκαν το ζήτημα οι υπουργοί Οικονομικών των κυβερνήσεών του Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος.