Βενιζέλος: "Όταν είσαι ευρωπαϊκή χώρα έχεις υποχρεώσεις πολυμερούς εποπτείας"

Στην ανάγκη σταθερότητας και στήριξης της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε εκδήλωση για τη δραστηριοποίηση και τη συμμετοχή…

venizelos 89

Στην ανάγκη σταθερότητας και στήριξης της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε εκδήλωση για τη δραστηριοποίηση και τη συμμετοχή στην πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε και για τη «μετάβαση σε μια άλλη φάση» για τη χώρα, με τη στήριξη των εταίρων, όπως είπε, ενώ, αναφορικά με την επιτήρηση σημείωσε πως ως ευρωπαϊκή χώρα «έχεις υποχρεώσεις πολυμερούς εποπτείας».

«Υπάρχει μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και συνεργασίας που μαζί με τους βουλευτές που τη στηρίζουν αγωνίζεται για να ολοκληρωθεί μια σύνθετη διπλή διαπραγμάτευση αφενός για την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας και αφετέρου για τη μετάβαση σε μια άλλη φάση, ουσιαστικής ισοτιμίας στην Ε.Ε. χωρίς μνημόνιο, τρόικα, ταπεινωτικές διαδικασίες, αλλά με τη στήριξη των εταίρων που είναι αναγκαία στην μεγάλη παγκόσμια διαμάχη κρατών-αγορών» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Περιγράφοντας τη «νέα φάση της χώρας» υποστήριξε ότι πρόκειται για μια περίοδο μετά το πρόγραμμα, χωρίς νέο πρόγραμμα, άρα και χωρίς νέο δάνειο, με τη στήριξη όμως των εταίρων μας.

Πρόκειται, συνέχισε, για μια κατάσταση που βεβαίως πρέπει να συνοδεύεται από εγγυήσεις δημοσιονομικής σταθερότητας, οι οποίες πρέπει να συνδέονται με ένα δικό μας εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων στο οποίο πιστεύει η κοινωνία. Είπε ακόμα ότι «προφανώς όταν είσαι ευρωπαϊκή χώρα έχεις υποχρεώσεις πολυμερούς εποπτείας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας και πως χρειάζεται εθνικός χρόνος, ενώ υπογράμμισε ότι οι βουλευτές καλούνται με υπευθυνότητα να ψηφίσουν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πως αν δεν επιτευχθεί η εκλογή η χώρα θα οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές με σκληρά διλήμματα και ακόμα πιο σκληρές καταστάσεις.

«Η προεκλογική περίοδος διαρκεί τριάντα ημέρες και ό,τι λέγεται και γίνεται ασκεί επιρροή στη χώρα και την οικονομία».

 Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη εγγυώνται την εθνική σταθερότητα «κι αυτός είναι ο ρόλος μας και στο μέλλον» και πως ο ρόλος της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, του τρίτου πόλου είναι «να σπάσει τον στείρο διπολισμό που δεν οδηγεί πουθενά».

«Δεν διεκδικούμε κανέναν ρόλο μεγαλύτερο απ’ αυτόν που μας αναθέτει ο λαός», δήλωσε και πρόσθεσε: «Πρέπει να αναστηλώσουμε την παράταξη για να κρατήσουμε τη χώρα σταθερή, να της δώσουμε προοπτική, ελπίδα και αισιοδοξία».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως ενώ η κυβέρνηση αγωνίζεται για την ολοκλήρωση του προγράμματος και για μια νέα φάση της χώρας, αντιμετωπίζει ένα εσωτερικό μέτωπο που δεν συναινεί, δεν συμπράττει, δεν στρατεύεται στην εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης.

Αντίθετα, είπε, δημιουργεί τις προϋποθέσεις της πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας και κυρίως εύχεται και προσεύχεται να αποτύχουμε ως χώρα.

«Ο καθένας πάνω στις πλάτες τις δικές μας και των θυσιών του λαού μπορεί να λέει με θράσος ό,τι θέλει και αντί να συστρατεύεται για να αλλάξουμε σελίδα εύχεται και περιμένει την αποτυχία μιας εθνικής προσπάθειας για να αντλήσει κομματικά οφέλη και το επισφραγίζει όλο αυτό με την πρόταση του για άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές ώστε μετά να δούμε τι θα γίνει».

Σχολιάζοντας σχετική αναφορά του κ. Τσίπρα περί εγγραφής των αξιώσεων της χώρας έναντι της Γερμανίας για τις πολεμικές επανορθώσεις σε μελλοντικούς προϋπολογισμούς, ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε εάν αυτό θα εγκρινόταν από την Ε.Ε. και θα γινόταν δεκτό από τις αγορές, για να σχολιάσει ότι εάν λέγονται «τέτοια πράγματα» οι θυσίες πέντε ετών μπορεί να εξανεμιστούν, όχι σε πέντε μέρες, αλλά σε πέντε λεπτά. Επί του θέματος των επανορθώσεων γενικότερα, ανέφερε ότι αυτό το ζήτημα είναι μια εθνική προσπάθεια που το χειρίζεται διακομματική επιτροπή και που ο ίδιος το έχει θέσει ως υπουργός Εξωτερικών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε κάλεσμα προς τους παριστάμενους να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης ώστε να παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση της παράταξης για το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, αλλά και μια ολοκληρωμένη πρόταση για τους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα «μια που αρχίζει και η συζήτηση για την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι εφόσον ανοίγει η συζήτηση για τους θεσμούς και το Σύνταγμα ανοίγει εκ των πραγμάτων και κατ’ ανάγκη η συζήτηση και για το εκλογικό σύστημα, το οποίο, όπως είπε, είναι ζήτημα ανοικτό που υπάρχει και στην προγραμματική συμφωνία. «Δεν μπορεί», συνέχισε, «η χώρα να προχωρήσει με ένα εκλογικό σύστημα που είχε γεννηθεί υπό συνθήκες προ κρίσης πλειοψηφικές και τώρα αλλοιώνει τα δεδομένα σε συνθήκες μετά την κρίση που δεν είναι πλειοψηφικές, αλλά συνεργατικές».

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

InCollage 20240426 151036859

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

«Εδώ έχουμε μια ακραία υπεράσπιση του συστήματος και αγνοείται το τι συνέβη», τόνισε ο Αλέξης…