Newsroom

Newsroom

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμμονή να πάρει την εξουσία

Οι παρακάτω δηλώσεις περί πολιτικής εμμονής του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει... είναι απο τον αρχηγό ενός κόμματος, το οποίο κυβερνάει την Ελλάδα δεκαετίες ολόκληρες,μετά την πτώση της χούντας.

eyaggelos venizelos piita

Οι παρακάτω δηλώσεις περί πολιτικής εμμονής του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει… είναι απο τον αρχηγό ενός κόμματος, το οποίο κυβερνάει την Ελλάδα δεκαετίες ολόκληρες,μετά την πτώση της χούντας.

Νέα επίθεση εξαπέλυσε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στη μεγάλη κομματική εκδήλωση και την κοπή της πίτας στο ξενοδοχείο κάραβελ. 
Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακυρώνονται με πάθος οι επιτυχίες μας, είπε ο Ευ. Βενιζέλος αλλά «θέλω να είμαι ειλικρινής,  η κατάσταση της χώρας είναι ζοφερή και επικίνδυνη» επισήμανε, τονίζοντας ότι είναι κρίμα να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού τώρα που «φάγαμε τον γαίδαρο και έμεινε η ουρά, μια ουρά που πράγματι είναι δύσκολη». 

«Ενώ στο εξωτερικό καταβάλλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες και δίνουμε αγώνα για έξοδο από την κρίση, δυστυχώς στο εξωτερικό λειτουργεί μια “πέμπτη φάλαγγα” που θέλει κι επιδιώκει η Ελλάδα να παραμείνει στην εξάρτηση και τα μνημόνια» είπε και πρόσθεσε ότι «φτάνουν στο σημείο να μας βρίζουν και να μας λοιδωρούν ότι έχουμε ταξικό μίσος, ότι μας αρέσει να κόβουμε μισθούς και συντάξεις ότι θέλουμε να ωφελήσουμε τα συμφέροντα της Γερμανίας, ξεχνούν πόσα έχει προσφέρει σαράντα χρόνια το ΠΑΣΟΚ σε αυτόν τον τόπο». 

Σηκώνοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους με τον ΣΥΡΙΖΑ κατακόρυφα, ο Ευ.Βενιζέλος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «στο εσωτερικό ζούμε μια κατάσταση γεμάτη από ένταση και πρώιμη αλαζονεία με παλαιά κόμματα αλλά και νέα που περνούν την περίοδο μικρομεγαλισμού τους και διακατέχονται από εμμονική κατάληψη της εξουσίας». Μάλιστα, έστειλε και το διακύβευμα-δίλημμα για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές υποστηρίζοντας ότι η επιλογή των πολιτών ανάμεσα στο «προοδευτικό» και το «συντηρητικό». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άνοιξε και πάλι διάπλατα τις πόρτες του κινήματος για συνεργασίες με φορείς, κόμματα και κινήσεις από τον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο για τη δημιουργία, όπως είπε, ενός «σχήματος που να συγκεντρώνει όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς», ενώ για τους 58 σημείωσε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή δεν αποτελούν κόμμα.

Από τα πυρά του Ευ.Βενιζέλου δεν εξαιρέθηκε η ΔΗΜΑΡ για την οποία εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη συνολική της στάση απέναντι στην πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση, επισημαίνοντας μάλιστα ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που επέμενε να παραμείνει στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ και τη στήριξε συνολικά. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι προχωράει η σύσταση μιας κοινής οργανωτικής επιτροπής όπου θα εξετάσει και θα προωθήσει την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας με όλους τους φορείς και τις κινήσεις, που επιθυμούν να ενταχθούν σε μια κοινή προσπάθεια. 

Στην αρχή της ομιλίας του, έδωσε και το στίγμα των προθέσεών του σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές φωνές, λέγοντας ότι «πρέπει να συνεννοηθούμε μεταξύ μας και με τους πολίτες» καθώς και πως «πρέπει να ενεργοποιηθούμε στους αμέσως επόμενους μήνες εν όψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων».

Το φλουρί στο ΠΑΣΟΚ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η χώρα έχει μπει σε πορεία εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια. Πριν από την ομίλια ο κ.Βενιζέλος έκοψε την πίτα του κόμματος με το φλουρί να πέφτει στο ΠΑΣΟΚ, ενώ αμέσως μετά στελέχη από όλες τις νομαρχιακές που έχουν δώσει το παρών στην εκδήλωση θα τοποθετηθούν για την πορεία του κόμματος προς τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές, αλλά και στα εσωκομματικά ζητήματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα μετά και τις τοποθετήσεις-διαφωνίες στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο των κ.κ. Καρχιμάκη, Γεννηματά, Σκανδαλίδη και Μωραΐτη σε ό,τι αφορά στις συνεργασίες με φορείς και νεοσύστατα πολιτικά κόμματα, αλλά και τον τρόπο επιλογής των υποψηφιοτήτων.

Η δήλωση του κ.Βενιζέλου κατά την κοπή της πίτας έχει ως εξής:

«Εύχομαι σε όλες και σε όλους σας καλή χρονιά με υγεία, αντοχή και αγωνιστικότητα. Εύχομαι το καλύτερο ατομικά σε εσάς και στις οικογένειές σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε. Γιατί εσείς είστε το ΠΑΣΟΚ και η Παράταξη, οπότε όταν εσείς οι ίδιοι και οι οικογένειές σας είναι έτοιμοι για τον αγώνα και το ΠΑΣΟΚ έχει τις προϋποθέσεις της συσπείρωσης, της ανασυγκρότησης και μιας νέας δυναμικής παρουσίας.

»Η χρονιά είναι πολύ δύσκολη, είναι χρονιά μεγάλης δοκιμασίας για όλη τη χώρα γιατί βγαίνουμε από την κρίση, αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε. Έχουμε την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουμε τη δοκιμασία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, τη δοκιμασία των ευρωεκλογών, άρα χρειαζόμαστε πάρα πολλές ευχές».
Του Δημήτρη Αλειφερόπουλου-www.capital.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…