Βενιζέλος: "Ο διπλωμάτης έχει δικαίωμα γνώμης αλλά …η κυβέρνηση αποφασίζει"

Με ύφος αρκετών …καρδιναλίων απευθύνθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προς τους νέους διπλωμάτες, στο πλαίσιο…

venizelos32

Με ύφος αρκετών …καρδιναλίων απευθύνθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προς τους νέους διπλωμάτες, στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας της νέας σειράς υποψηφίων ακολούθων πρεσβειών.

Ούτε λίγο-ούτε πολύ, ο κ. 8% …τόνισε πως αυτός αποφασίζει την εξωτερική πολιτική της χώρας… Ο διπλωμάτης έχει «το δικαίωμα και την υποχρέωση να διατυπώνει τη γνώμη του αυτή προς την πολιτική ηγεσία αλλά η κυβέρνηση, κατά το Σύνταγμα, που είναι υπεύθυνη ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, είναι αυτή που σχεδιάζει και ασκεί την εξωτερική πολιτική» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος στα νέα στελέχη της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας.

Πρόσθετα, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η κυριαρχία της χώρας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση… Αναλύοντας μάλιστα την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, την τοποθέτησε ως «τελικά κρίση εθνικής αυτοσυνειδησίας, δεν είναι κρίση μόνο οικονομική, δημοσιονομική, αναπτυξιακή, κοινωνική, ή μια κρίση των δημοκρατικών θεσμών και της νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος. Είναι κάτι βαθύτερο. Είναι μια κρίση της ταυτότητας της ελληνικής κοινωνίας, της αυτοτοποθέτησής της σε σχέση με την Ευρώπη, σε σχέση με τον κόσμο, αλλά και σε σχέση με την ίδια την εθνική μας ιστορία».

«Τα εθνικά μας θέματα, όπως τα ορίζουμε, τα μονίμως δυστυχώς ανοιχτά μέτωπα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι σχέσεις μας με γειτονικές χώρες, όπως είναι η ΠΓΔΜ, η Αλβανία, είναι ζητήματα που πορεύονται με δυσκολίες», υπογράμμισε…

 

 

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

Σπίρτζης Τσίπρας

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας στις ευρωεκλογές»

Επίσημα στοιχεία ζητά φιλοζωική ομοσπονδία για το σούβλισμα του ταύρου στην Κρήτη

ταυρος

Επίσημα στοιχεία ζητά φιλοζωική ομοσπονδία για το σούβλισμα του ταύρου στην Κρήτη

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το σούβλισμα ταύρου σε χωριό της Κρήτης στα πλαίσια του «εορτασμού» του Αγίου…