Βενιζέλος: "Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης"

«Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης», δήλωσε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την…

benizelos majimoy

«Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης», δήλωσε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για να συμπληρώσει πως «ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση είναι αυτός του προοδευτικού πόλου και είναι πολύ σημαντικός για την εθνική στρατηγική».

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πιο συγκεκριμένα: «Θέλω να στείλω τρία απλά και καθαρά μηνύματα: Το πρώτο είναι η σταθερότητα της χώρας τώρα που βγαίνουμε από την κρίση και το Μνημόνιο, τώρα που αλλάζουμε σελίδα και οι έλληνες κερδίζουν το χαμένο έδαφος κανείς δεν μπορεί να την υπονομεύσει.

Το δεύτερο είναι ότι θέλω να υπογραμμίσω τον ρόλο του προοδευτικού πόλου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Ελπίζω να γίνει αντιληπτό πόσο σημαντικός είναι αυτός ο ρόλος για την εθνική στρατηγική που ακολουθεί η χώρα αλλά πέρα από αυτό, υπάρχει και το ζήτημα της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της διαφάνειας. Εμείς είμαστε αυτοί που εγγυώμεθα την τήρηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Και τρίτο, το οποίο αφορά την Χρυσή Αυγή: Την εγκληματική οργάνωση σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει απαγγείλει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Είναι τραγικό για την δημοκρατία και το κράτος δικαίου, κάποιες προοδευτικές δυνάμεις να υιοθετούν τους ισχυρισμούς της προκειμένου να αποκομίσουν μικρά κομαμτικά οφέλη».

Για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, είπε ότι προφανώς και θα γίνει. Θα απαντηθεί η κοινοβουλευτική πρόκληση στην Βουλή όπου θα φανεί με θεσμικό τρόπο η γύμνια των επιχειρημάτων τους. Τέλος, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η Ελλάδα θα επανέλθει στις αγορές. «Είναι ο συμβολισμός της σταδιακής επανόδου στην ομαλότητα και στην κανονικότητα είπε χαρακτηριστικά».

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γ. Στουρνάρας ο οποίος παρουσίασε το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών στον Πρωθυπουργό και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για μια νέα σελίδα και επεσήμανε πως σύντομα η χώρα θα βγει στις αγορές χωρίς να θέλει να πάντως να διευκρινίσει το πότε.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…