Newsroom

Newsroom

Βενιζέλος και Παπανδρέου καλούνται στην Προανακριτική

Σε εξέταση κατ’ αντιπαράσταση παρωδία εξελίχθηκε η χθεσινη μεταξύ του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Κώστα Μπίκα και του πρώην επικεφαλής…

Σε εξέταση κατ’ αντιπαράσταση παρωδία εξελίχθηκε η χθεσινη μεταξύ του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Κώστα Μπίκα και του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη. Ο κ. Μπίκας επιβεβαίωσε το γεγονός ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που κατέθεσε στην προανακριτική ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Η αλληλογραφία αφορούσε επικοινωνία του με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στις 7 Ιουλίου 2011. Δεν ενημέρωσε όμως ποτέ όπως ισχυρίστηκε το Γιώργο Παπανδρέου για το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ. Από την πλευρά του ο κ. Διώτης υποστήριξε ότι στην προηγούμενη κατάθεσή του δεν εννοούσε ότι η ΕΥΠ ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό σχετικά με το περιεχόμενο της λίστας. H εξέταση κατ’ αντιπαράσταση εξελίχθηκε σε συμπαράσταση.

Την ίδια ώρα νέα τροπή παίρνει η υπόθεση , καθώς την Πέμπτη καλείται να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έπειτα από απόφαση των μελών της Επιτροπής.

Την επόμενη εβδομάδα το κατώφλι της Προανακριτικής Επιτροπής θα περάσει και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.