Βενιζέλος: Η ενίσχυση της "Ελιάς" είναι κρίσιμος παράγοντας για την κυβερνητική σταθερότητα

«Σε αυτές τις ευρωεκλογές το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν αρκεί να κερδίσει τις εντυπώσεις, πρέπει να κερδίσει τις εκλογές», τόνισε…

venizelos 37

«Σε αυτές τις ευρωεκλογές το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν αρκεί να κερδίσει τις εντυπώσεις, πρέπει να κερδίσει τις εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από κοινού από την «Ελιά» και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και με την παρουσία των νέων υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως υπάρχει μεγάλη διαφορά αντιλήψεων μεταξύ του Σοσιαλιστικού και του Λαϊκού Κόμματος στην Ευρώπη, καθώς και μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από την κυβερνητική συνεργασία.

Μίλησε και για το πρωτογενές πλεόνασμα και τόνισε ότι “είναι η ζωή μας, είναι αυτό που συμβαίνει καθημερινά στην οικονομία και την κοινωνία”.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία να τονίζουμε ότι όλα αυτά, η επάνοδος στις αγορές, το πρωτογενές πλεόνασμα που επιβεβαιώθηκε και επισημοποιήθηκε, δεν είναι αφηρημένες μαθηματικές έννοιες. Δεν είναι ένα παιχνίδι πολιτικών επιχειρημάτων. Είναι η ζωή μας. Είναι αυτό που συμβαίνει καθημερινά στην οικονομία και την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Το στοίχημα των εκλογών, ανέφερε επίσης, είναι η σταθερότητα και έδωσε έμφαση προσθέτοντας «η κυβερνητική σταθερότητα», για την οποία ο κρίσιμος παράγοντας είναι η ενίσχυση της «Ελιάς», δηλαδή του προοδευτικού πόλου.

Επιπλέον, επέλεξε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η στρατηγική της εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του, των δεδηλωμένων συμμάχων του, που ανήκουν στην εθνικιστική συνωμοσιολογική ακροδεξιά, γιατί περί αυτού πρόκειται, αυτό το συνονθύλευμα που εμφανίστηκε στην Ευρώπη και Μεσοπολεμικά και ταυτίζεται με τις πιο σκοτεινές όψεις της ευρωπαϊκής ηπείρου, η στρατηγική λοιπόν εφόδου της ετερόκλητης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης που λυπάται, στενοχωριέται, πάσχει, επειδή η χώρα βγαίνει από την κρίση και το μνημόνιο, πετυχαίνει το πλεόνασμα, πετυχαίνει την επάνοδο στις αγορές, αυτή η στρατηγική εφόδου έχει αποτύχει από τα αποδυτήρια. Και βέβαια βλέπετε πώς όλα τα θέματα γίνονται μαντάρα. Βλέπετε με πιο καθαρό και απλό τρόπο», υπογράμμισε. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε επίσης ότι έχει πολύ μικρή σημασία ο τεχνητός και μικρός διπολισμός Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι είναι ιστορική υποχρέωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση για την Ευρώπη. «Να πούμε πρακτικά και συγκεκριμένα όχι στην Ευρώπη της λιτότητας, της ανεργίας, της στασιμότητας, να δώσουμε μια απάντηση στη συνολική κρίση του ευρωπαϊκού μοντέλου, που είναι κρίση του ευρωπαϊκού μοντέλου ανάπτυξης, του μοντέλου του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, που είναι κρίση των ευρωπαϊκών δημοκρατικών θεσμών, που είναι κρίση της ίδιας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Και γι’ αυτό βγαίνουν στην επιφάνεια παλιά και καινούργια ρεύματα, βγαίνει στην επιφάνεια ένας επικίνδυνος συντηρητισμός, ακόμη και όταν εμφανίζεται με την προβιά ενός δήθεν αριστερού ριζοσπαστισμού», είπε.

Αναφέρθηκε και στις τοπικές και περιφερειακές κρίσεις γύρω από την Ευρώπη, τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να παρακολουθεί απλά όσα συμβαίνουν, γιατί όλα αυτά την αφορούν, είτε συμβαίνουν στην Ουκρανία, στη Συρία, την Αίγυπτο και αλλού.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…