Βενιζέλος: "Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει μια καθαρή απάντηση στην Τουρκία"

cover
NewsRoom 28/10/2014 | 19:57

«Η τριμερής συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό και αυτή είναι η τρίτη τριμερής υπουργική συνάντηση που κάνουμε για να προετοιμάσουμε την πρώτη συνάντηση Κορυφής σε λίγες μέρες στο Κάιρο», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την άφιξή του στη Λευκωσία.

«Άρα», επισήμανε, «αναβαθμίζεται η συνεργασία μας λόγω και των κρίσεων που αυτήν τη στιγμή είναι παρούσες στην περιοχή». «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία αυτή, γιατί έχουμε την τουρκική πρόκληση, την αμφισβήτηση της ύπαρξης και της νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων», σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει μια καθαρή απάντηση, την οποία οφείλει να κατανοήσει η Τουρκία. «Η τριμερής συνεργασία, εξήγησε, δεν είναι μια εχθρική συνεργασία απέναντι στην Τουρκία. Είναι μια συνεργασία που έχει ως στόχο τη σταθεροποίηση και την ευημερία στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά.

«Όπως μπορούμε να συνεργαζόμαστε εμείς με την Αίγυπτο και φυσικά η Ελλάδα με την Κύπρο έτσι πρέπει και η Τουρκία να μάθει ότι υπάρχει η οδός της συναίνεσης, της συνεργασίας, του σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος. Αύριο το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.