Βενιζέλος: "Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση"

«Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση», δήλωσε βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου συνάντησε τον…

«Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση», δήλωσε βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου συνάντησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο, όπως είπε, συζήτησαν το πολιτικό πλαίσιο της κυβερνητικής σταθερότητας.

«Η κυβερνητική σταθερότητα διασφαλίζεται μέσα από το ρόλο του προοδευτικού πόλου, μέσα από το ρόλο του ΠΑΣΟΚ που τώρα μάχεται και αγωνίζεται μέσα στο σχήμα της Ελιάς, της Δημοκρατικής Παράταξης», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σαμαράς: «Η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα δύσκολα»

«Η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα δύσκολα. Να είστε σίγουρος ότι θα αντέξει και τώρα», ήταν η απάντηση που έδωσε από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς όταν ρωτήθηκε εάν οι τοποθετήσεις του κυβερνητικού του εταίρου διαταράσσουν την σταθερότητα. Αξιοποίησε, μάλιστα, το ερώτημα για να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα που, όπως είπε, «στοχεύει στην αστάθεια». 

«Αυτοκτονία» ή φόβος από τις δημοσκοπήσεις

Οι δηλώσεις του κ. Βενιζέλου έγιναν αντικείμενο ποικίλων σχολίων, όπως ο Θόδωρος Πάγκαλος, που του καταλόγισε «αυτοκτονικές τάσεις», αλλά και αρκετούς συνεργάτες του και εταίρους στο σχήμα της «Ελιάς», όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, που δικαιολογούν τη συμπεριφορά του, την οποία αρκετοί συνδέουν με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Βενιζέλος: «Αστείο το επιχείρημα περί εκβιασμού»

«Το ζήτημα δεν είναι αν θα μείνει η κυβέρνηση και θα αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ ή η Ελιά. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση, επαναλαμβάνω», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «αστείο» το επιχείρημα περί «εκβιασμού».

«Αυτό που λέω είναι το αυτονόητο», συμπλήρωσε. «Περιγράφω την πραγματικότητα με έναν τρόπο δημοκρατικά ευαίσθητο και έντιμο. Διότι αν δεν έχεις την εντολή, ή έστω την ανοχή, την κατανόηση, του Ελληνικού λαού δεν μπορείς να πορευτείς. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Θα υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης, διότι εδώ χρειαζόμαστε τη συστράτευση της κοινωνίας, τη συστράτευση των εθνικών δυνάμεων και μία στοιχειώδη συναίνεση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να θέσει κάποιο οριακό ποσοστό που θα θεωρηθεί ως αποδοκιμασία της Ελιάς, ενώ δεν απαντά στο ερώτημα αν θα αποσύρει του υπουργούς του κόμματός του από την κυβέρνηση.  «Δεν υπάρχουν αριθμοί. Υπάρχουν εντυπώσεις. Δεν πάμε σε βουλευτικές εκλογές. Πάμε σε εκλογές ειδικές –δημοτικές, περιφερειακές, ευρωπαϊκές», είπε. «Το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός, αυτή τη στιγμή, και ο πυλώνας της κυβερνητικής συνεργασίας», συμπλήρωσε, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Στις πλάτες της δικής μας υπευθυνότητας έχει στήσει χορό η δημαγωγία, η ανευθυνότητα, τα ψέμα», ανέφερε. «Αυτό είναι ο εκβιασμός. Ο εκβιασμός της συνείδησης του Ελληνικού λαού, ο εκβιασμός της δημαγωγίας, του εύκολου ψέματος και της ψευδαίσθησης. Η αλήθεια δεν είναι ποτέ εκβιαστική. Η αλήθεια σε λυτρώνει γιατί βλέπεις τα πράγματα καθαρά και αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…