Newsroom

Newsroom

Βενιζέλος: Ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση

Κι όμως είμαστε μόνο ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση. Αυτό, τουλάχιστον, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος…

venizelos 33

Κι όμως είμαστε μόνο ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση. Αυτό, τουλάχιστον, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Σκάι και τόνισε ότι χρειάζεται να υπάρξει εθνική συμφωνία για την ανάκαμψη με τη βοήθεια και του ιδιωτικού τομέα. Επίσης, κάλεσε την αντιπολίτευση να κάνει προσπάθεια και να ξεπεράσει τη λύπη της από την επιτυχία της εξόδου στις αγορές.

Σχετικά με το ενδεχόμενο αμφισβήτησής του ύστερα από ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι η μεγάλη δοκιμασία των εκλογών θα είναι αυτή της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως είπε, κινδυνεύει να μείνει χωρίς κανένα μεγάλο Δήμο και, ίσως, καμία Περιφέρεια, ενώ έχει και οροφή στις ευρωεκλογές. 

Ο κ. Βενιζέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αναφέροντας ότι κανείς δεν θέλει εκλογές, ενώ ειδικά για την αντιπολίτευση είπε ότι «τρέμει στην ιδέα των εκλογών».

Όσον αφορά στην ανακοίνωση του κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος αποδέχθηκε ότι υπήρξε κάποιο κενό και ότι η χώρα δεν θα έπρεπε να πάει σε πρόωρες εκλογές το 2012. Η πολιτική που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ, είπε, θα μπορούσε κάλλιστα να συνεχιστεί. Χάθηκε χρόνος, αλλά ανακτήθηκε, συνέχισε, διαφοροποιούμενος από τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου του, υποστηρίζει ότι χάθηκαν δύο χρόνια. Ανέφερε, πάντως, ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε τεράστια προσπάθεια και δικαιούται, όπως και το ΠΑΣΟΚ και να πει την άποψή του αλλά και να δει τις προσπάθειές του να δικαιώνονται.

Για την υπόθεση Μπαλτάκου είπε μεταξύ άλλων ότι υπερέβη τα καθήκοντα και το ρόλο του, κινήθηκε παρασκηνιακά, αντιδημοκρατικά και αντιθεσμικά και ότι η υπόθεση αυτή αναδεικνύει το ρόλο του ΠΑΣΟΚ και του προοδευτικού πόλου στην κυβέρνηση. 

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον κ. Στουρνάρα είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών έκανε καλά τη δουλειά του, που ήταν η εφαρμογή μιας κυβερνητικής πολιτικής, η οποία χαράχθηκε από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…