Βενιζέλος: "Δεν θα χρειαστούμε ούτε νέο δάνειο ούτε νέα μέτρα ούτε νέο μνημόνιο"

Τη διαβεβαίωση ότι «η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο, ούτε νέο πρόγραμμα, ούτε νέο μνημόνιο και φυσικά ούτε νέα…

Τη διαβεβαίωση ότι «η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο δάνειο, ούτε νέο πρόγραμμα, ούτε νέο μνημόνιο και φυσικά ούτε νέα μέτρα λιτότητας», έδωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνάντηση του «Κύκλου των Πρέσβεων» -μια συνάντηση οικονομικής ενημέρωσης όλων των πρεσβευτών που υπηρετούν στην Αθήνα, η οποία οργανώθηκε από τον γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ Παναγιώτη Μίχαλο.

Στη εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι με το “κούρεμα” του 2012 «μπορούμε σήμερα να έχουμε ένα χρέος βιώσιμο, με μικρές παραμετρικές αλλαγές, που μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα γιατί δεν δημιουργούν κάποιο πολιτικό ή τεχνικό πρόβλημα κι έχουν να κάνουν με τη σταθεροποίηση των κυμαινομένων (κυρίως) επιτοκίων, την ελαφρά μείωσή τους και την παράταση των λήξεων, ώστε να υπάρχει μια φυσιολογική εξέλιξή τους».

Πρόσθεσε, ότι η Ελλάδα -«που είναι η πρώτη χώρα στα μέλη του ΟΟΣΑ από πλευράς διαρθρωτικών αλλαγών»- «έπειτα από μια ύφεση επτά χρόνων, μια βαθιά κρίση χρέους, ελλείμματος, ανταγωνιστικότητας και πολλές θυσίες των πολιτών της, επανέρχεται στην κανονικότητα» και όρισε αυτή την …«κανονικότητα»:

«Η Ελλάδα ανακεφαλαιοποίησε τις τράπεζές της (σε δεύτερη φάση μάλιστα με ιδιωτικά μόνον κεφάλαια, διατηρώντας έτσι στο αποθεματικό ένα ποσό της τάξης των 11 δισ. ευρώ)», η χώρα μας επανήλθε στις αγορές, ξεκίνησε ήδη τις εργασίες κατασκευής 5 οδικών αξόνων, αρχίζει την κατασκευή του ΤΑΡ, με άλλα λόγια στην Ελλάδα «αλλάζει ο δείκτης εμπιστοσύνης και ο δείκτης αισιοδοξίας».

Αναφερόμενος, τέλος, στις περιφερειακές πρωτοβουλίες της Ελλάδας, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι στις 8 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, η ελληνική Προεδρία οργανώνει συνάντηση των “28” με τις 6 χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, και στις 10 Ιουνίου θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα συνάντηση των 28 υπουργών Εξωτερικών με τους ομολόγους τους του Αραβικού Συνδέσμου.

Καταληκτικά, υπενθυμίζοντας ότι «στη δημόσια συζήτηση η Ελλάδα αδικήθηκε κατάφωρα, μέσα από την επανάληψη απαράδεκτων στερεοτύπων», ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «η νέα επωνυμία της χώρας μας είναι μια Ελλάδα που ξεπερνά την κρίση, γίνεται και πάλι αυτοδύναμη εντός της ΕΕ, της ευρωζώνης και των διεθνών αγορών».

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε η εισαγγελέας

Καταπέλτης ο εισαγγελέας - Την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη…