Newsroom

Newsroom

Βενιζέλος: Αντί να με επαινέσουν, σκευωρούν εναντίον μου

Για στρατηγική αποσταθεροποίησης της χώρας και της κυβέρνησης κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στη…

Για στρατηγική αποσταθεροποίησης της χώρας και της κυβέρνησης κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στη Βουλή.

«Η στρατηγική της εφόδου για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης και της χώρας επανέρχεται μετά τις εκλογές αλλά ξαναχάνει. Δεν έμεινε τίποτα άλλο τώρα, αλλά το ρεσάλτο, που για να πετύχει πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, που είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής. Στις εκλογές του Ιουνίου ανέκοψε τη στρατηγική της εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ. Απώτερος στόχος, που έχει ομολογηθεί επισήμως, είναι να πέσει η κυβέρνηση»

«Έτσι εξηγείται το μένος εναντίον μου. Είστε αμήχανοι, σε απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο, κυρίες και κύριοι της αντιπολίτευσης».
«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχετε πρόταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπαίει ανάμεσα στις αριστερίστικες πρακτικές και τον συμβατικό παλαιοκομματισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα εκκρεμές ανάμεσα στην ανοχή της βίας και την αναζήτηση πιστοποιητικών νομιμοφροσύνης».

Ανέφερε την έκπληξή του για τον ισχυρισμό ότι το usb “δεν έχει κρατηθεί στην αρμόδια υπηρεσία”.

Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του

-Όταν αντικαθίσταται ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, μήνες μετά την αποχώρηση μου, τότε πρόκυψε το πρόβλημα.

-Είπα την αλήθεια και αντί να με επαινέσουν, σκευωρούν εναντίον μου.

-Ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ εκδότης δημοσιογράφος έχει άλλης προέλευσης αντίγραφο όχι από την ίδια μήτρα. Έκανε και πραγματοσύνη και την έδωσε στους εισαγγελείς. Τον ευχαριστώ πολύ.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αποδώσει ποινική ευθύνη σε μένα που κατέστησα εφικτή την έρευνα στέλνοντας το στικάκι στον πρωθυπουργό είπε. Χάθηκε το cd, χάθηκε και το usb Και ο μόνος που αντέδρασε με φυσιολογικό τρόπο ήμουν εγώ.

– Με κατηγορούν ότι δεν έδωσα εντολή ελέγχου της λίστας. Εντολή ελέγχου είχε δοθεί στον Διώτη ήδη με την αποστολή του ψηφιακού υλικού στο ΣΔΟΕ.

– Κατηγορούμαι ότι δεν ενημέρωσα τον κ. Σαχινίδη. Όπως δεν ενημέρωσα τον κ. Παπακωνσταντίνου και ορθά. Είναι θέμα υπηρεσιών. Εγώ δεν ενημερώθηκα από τον προκάτοχό μου, γιατί το θέμα ανήκε στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ κι ο υπουργός δεν ασχολείται με έρευνες ή ελέγχους.

– Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι κάλυψα μεγαλοπαράγοντες. Ποιους; Αυτούς που ήδη γνώριζε το ΣΔΟΕ; Αυτούς που είναι σε λίστες που έστειλα για έλεγχο;

– Τέταρτη κατηγορία, που την έχει διατυπώσει ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Βενιζέλος έχει καλύψει παράγοντες και επιχειρηματίες που βρίσκονταν στη Λίστα. Ποιους κάλυψα; Δείτε τα ονόματα που έχω στείλει. Θα δείτε επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, οφειλέτες. Εγώ τα έστειλα.

– Πάνω σε αυτά στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ το σενάριο της σκευωρίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης.

– Εντολή ελέγχου είχε δοθεί στον κ. Διώτη ήδη με την αποστολή του ψηφιακού υλικού στο ΣΔΟΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διαβάσει τα πρακτικά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και τις καλά επιλεγμένες συνεντεύξεις του κ. Διώτη. Ήταν σαφείς οι οδηγίες μου στο ΣΔΟΕ. Απευθυνόμουν στον πιο έμπειρο εισαγγελέα αξιοποίησης άτυπων πληροφοριών. Αν ο κ. Διώτης είχε επιφυλάξεις να χρησιμοποιήσει το στικάκι ως πηγή πληροφοριών δεν έπρεπε να το αντιγράψει και δεν έπρεπε να το επισκοπήσει. Ο ίδιος ο κ. Διώτης είπε πως είναι λογικό να έχει μείνει με την εντύπωση πως το υλικό υπάρχει, κρατήθηκε και αξιοποιείται

– Ούτε απέκρυψα, ούτε υπεξήγαγα την λίστα, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από ποιον να την κρύψω; Από το ΣΔΟΕ που την είχε ήδη για διερεύνηση;
– Το αρχείο που μου άφησαν στο γραφείο μου είχε κατασκευαστεί στις 8 Ιουλίου του 2011, μήνες πριν ενημερωθώ για την υπόθεση. Όταν έφυγα από τη θέση του υπουργού, διέγραψα τα αρχεία που μου είχαν παραδοθεί, θεωρώντας ότι υπάρχουν αλλού.

– Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπουργείο Άμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ;

– Φτάνουμε στην κορυφαία χυδαιότητα. Ο κ. Βενιζέλος έκανε δυο εκλογές έχοντας στο συρτάρι τη λίστα. Έκανε εκβιασμούς. Σε ποιους; Έτσι κάνουν;

– Στη συζήτηση για τα μέτρα γιατί χοροπηδούσατε δίπλα από τον εκδότη δημοσιογράφο; Ακόμα περιμένω απάντηση.

– Εκτός από την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει και άλλος στόχος γενικότερος. Το έργο του υπουργείου Οικονομικών στη μάχη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας.

– Αυτά που λέτε εκπέμπουν μια νοσηρή αντίληψη για το πώς ασκείται η κυβερνητική εξουσία.

– Βρισκόμαστε μπροστά στην πλήρη αποκάλυψη του σκοπού και της μεθόδου. Προκλητικό και κατάπτυστο το κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ.

– Απευθύνεστε σε ένα πρόσωπο με ακαδημαϊκή διαδρομή, με επάγγελμα πριν μπει στην πολιτική, που ανέλαβε οκτώ υπουργεία και χειρίστηκε κρίσεις.

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…