Newsroom

Newsroom

Βενεζουέλα: Η αντιπολίτευση αγνόησε Μαδούρο και Δικαιοσύνη

Αψήφησε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου  που ελέγχεται από τον πρόεδρο της χώρας Νίκολας Μαδούρο, η νέα Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, ορκίζοντας το σύνολο των 112 βουλευτών (σε σύνολο 167 εδρών) της συνασπισμένης αντιπολίτευσης Κεντροαριστεράς - Κέντρου - Κεντροδεξιάς.

maduro hd hd

Αψήφησε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου  που ελέγχεται από τον πρόεδρο της χώρας Νίκολας Μαδούρο, η νέα Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, ορκίζοντας το σύνολο των 112 βουλευτών (σε σύνολο 167 εδρών) της συνασπισμένης αντιπολίτευσης Κεντροαριστεράς – Κέντρου – Κεντροδεξιάς.

Ο Μαδούρο είχε κηρύξει τρεις εξ αυτών μη αναγνωριζόμενους, λόγω υποψιών για εκλογική παρατυπία.

Το νομοθετικό σώμα της Βενεζουέλας, με τη νέα του σύνθεση, ελέγχεται πλήρως από τη φιλοδυτική αντιπολίτευση στη ριζοσπαστική σοσιαλιστική κυβέρνηση του κ. Μαδούρο και του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας.

Η υπερενισχυμένη πλειοψηφία δίνει στο Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας εκτεταμένες εξουσίες για τη διαμόρφωση του συνταγματικού πλαισίου και της οικονομικής πολιτικής, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε «παράλυση» την πολιτική ζωή της χώρας, εάν οξυνθεί η αντιπαράθεση αντιπολίτευσης – κυβέρνησης.

Ο νέος πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Χένρι Ράμος Αλούπ, κεντροαριστερός και αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, διάβασε τον όρκο για τους τρεις βουλευτές οι οποίοι δεν είχαν ορκιστεί μαζί με όλους τους υπόλοιπους την Τρίτη.
Οι βουλευτές του κυβερνητικού μπλοκ, που μειοψηφούν στη νέα Βουλή, εξερράγησαν, αποκαλώντας το νέο σώμα «παράνομο» με την Δημοκρατική Ενότητα να καταγγέλλει τους ριζοσπάστες σοσιαλιστές του κ. Μαδούρο ότι, λίγες ώρες πριν χάσουν τον έλεγχο της Εθνοσυνέλευσης, διόρισαν 13 προσκείμενα στην κυβέρνηση μέλη στο Ανώτατο Δικαστήριο, ώστε να πλήξει τη νέα αντιπολιτευτική πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση μέσω νομικής οδού.

Να σημειωθεί ότι από την αίθουσα της Εθνοσυνέλευσης, αφαιρέθηκε η φωτογραφία του επί πολλά χρόνια προέδρου της Βενεζουέλας 
και θεωρούμενου ως ηγέτη του καθεστώτος της «Μπολιβαριανής Επανάστασης», Ούγο Τσάβες.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…