Βενεζουέλα: Κοντά σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για το πετρέλαιο

Οι ΗΠΑ επικρότησαν την υπογραφή της συμφωνίας αυτής με έναν υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο να κάνει λόγο για «ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας πρόκειται να ξεκινήσουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για τα δεσμευμένα κεφάλαια της χώρας, υπογράφοντας μια συμφωνία για να εργαστούν από κοινού σε ένα σχέδιο ανθρωπιστικών δαπανών.

Αντιπροσωπείες που εκπροσωπούν τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν τις συναντήσεις στην Πόλη του Μεξικού υπογράφοντας συμφωνία για την επισκευή δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και την πληρωμή για έργα υγειονομικής περίθαλψης χρησιμοποιώντας κεφάλαια 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν παγώσει σε διεθνείς λογαριασμούς λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας υπέγραψαν σήμερα (26.11.2022) στην Πόλη του Μεξικού «μια δεύτερη μερική συμφωνία για την κοινωνική προστασία» στο τέλος των διαπραγματεύσεων που ακολούθησαν στενά οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Νορβηγία, το Μεξικό και η Κολομβία.