Βέλγιο: Μάχη αντιτρομοκρατικής με τζιχαντιστές – Δύο νεκροί

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Βέλγιο με δύο νεκρούς και έναν τραυματία -και όχι τρεις νεκροί όπως είχε αναφερθεί αρχικά-…

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Βέλγιο με δύο νεκρούς και έναν τραυματία -και όχι τρεις νεκροί όπως είχε αναφερθεί αρχικά- στην πόλη Βερβιέ. Σύμφωνα με αξιωματούχους, πραγματοποιήθηκε μια επιχείρηση στο κέντρο της πόλης στο ανατολικό Βέλγιο, ανάμεσα στη Λιέγη και τα σύνορα με τη Γερμανία.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας που συμμετείχαν στην επιχείρηση ενώ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας τραυματίστηκε σοβαρά και πολλοί άλλοι συνελήφθησαν. Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

Στόχος της αντιτρομοκρατική ήταν να γίνει έρευνα για ύποπτους τζιχαντιστές. Πολλές επιχειρήσεις γίνονται τελευταία για ανθρώπους που οι αρχές πιστεύουν ότι επέστρεψαν στο Βέλγιο αφού προηγουμένως είχαν φύγει για να πολεμήσουν στον εμφύλιο της Συρίας.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ακούστηκαν πολλές εκρήξεις σε έναν δρόμο της Βερβιέ κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter από έναν αυτόπτη μάρτυρα δείχνει περιπολικά και ασθενοφόρα να έχουν αποκλείσει τον δρόμο αυτόν.