Βέλγιο: Έδιωξαν ετοιμόγεννη από νοσοκομείο γιατί δεν είχε να καταβάλλει τα νοσήλια

Απίστευτο κι όμως αληθινό...Της ζήτησαν 2.000 ευρώ για το κόστος νοσηλείας και όταν τους είπε ότι δεν τα έχει...την έδιωξαν!

Έγκυος – αιτούσα άσυλο από τη Μαυριτανία που της «είχαν σπάσει τα νερά» βρέθηκε σε μεγάλο νοσοκομείο των Βρυξελλών (UZ Jette) και ενώ είχαν ξεκινήσει οι συσπάσεις και η διαδικασία του τοκετού, της αρνήθηκαν τη νοσηλεία με την απαράδεκτη δικαιολογία ότι δεν είχε ασφαλιστική κάλυψη.

Προκλητικά δε, της ζητήθηκε άμεσα να καταβάλλει το ποσό των 2.000 ευρώ για να γίνει δεκτή η εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρισκόταν η εγκυμονούσα είναι ότι μισή μόλις ώρα αργότερα γέννησε σε γειτονικό νοσοκομείο.

Στην χώρα μας από την άλλη, μόλις πριν λίγες ημέρες στο νοσοκομείο του Άργους επίτοκη αναγκάστηκε να υπογράψει ότι γεννάει με δική της ευθύνη επειδή δεν υπήρχε παιδίατρος στην εφημερία!

«Η κάτωθι υπογεγραμμένη επίτοκος ενημερώθηκα επαρκώς και κατανοητά από τον εφημερεύοντα γυναικολόγο παρουσία της υπεύθυνης μαίας ότι σήμερα δεν εφημερεύει παιδίατρος και ως εκ τούτου η γέννηση επί απουσίας παιδιάτρου του παιδιού διατρέχει κινδύνους για τη ζωή του σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής και μου συστήθηκε η παραπομπή σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Παρά ταύτα επιθυμώ την εισαγωγή στη Μ/Γ κλινική του ΓΝ Αργολίδος ΝΜ Αργους και αναλαμβάνω εγώ προσωπικά τη συνδρομή δικού μου παιδιάτρου».

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει για σχολεία, εμπορικά καταστήματα και delivery

ΕΚ - χιονι

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει για σχολεία, εμπορικά καταστήματα και delivery

Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα - Τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων…

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Σε συνέχεια της απόφασης για κλείσιμο των σχολείων στην Αττική