Βαξεβάνης: «Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έκαναν τις συνακροάσεις και τις απομαγνητοφωνήσεις» (ηχητικό)

«Ο πρωθυπουργός της χώρας αφήνει τη χώρα στο έλεος παρακρατικής δράσης» ανέφερε ο Κώστας Βαξεβάνης

Παρέμβαση στο «Κόκκινο 105,5» έκανε ο Κώστας Βαξεβάνης μετά τις νέες αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento έκανε λόγο για μία «παρακρατική δομή μέσα στο κράτος, σε γνώση της ΕΥΠ, του Μαξίμου και των πάντων», σημειώνοντας ότι υπάρχει ευρύ δίκτυο συμμετεχόντων στο τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο.

«Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έκαναν τις συνακροάσεις και τις απομαγνητοφωνήσεις, για να μην ακούει όλη μέρα ο πρωθυπουργός», υπογράμμισε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίον η Δικαιοσύνη διεξάγει την έρευνα για την υπόθεση, ο εκδότης του Documento εξέφρασε τον προβληματισμό του. «Δεν υπάρχει τεχνικός, πραγματογνώμονας. Ο εισαγγελέας προσπαθεί να βρει άκρη σε θέματα που δεν ξέρει σε μία τεράστια υπόθεση ηλεκτρονικού εγκλήματος. Υπάρχουν χαρτιά που αν αποδεικνύουν παρακολουθήσεις; Ηλεκτρονικά μέσα υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει πραγματογνώμονας να τα ψάξει».

«Ο πρωθυπουργός της χώρας αφήνει τη χώρα στο έλεος παρακρατικής δράσης», υπογράμμισε ο Κώστας Βαξεβάνης, συμπληρώνοντας ότι μέσω της Intellexa, το 2020 «έφτασαν στην Ελλάδα 11 τουλάχιστον Ισραηλινοί που ανήκουν στην ελίτ των μυστικών υπηρεσιών. Ήρθαν, έφτιαξαν δίκτυο κατασκοπείας και ως αντάλλαγμα έδιναν πληροφορίες στον Μητσοτάκη για αυτούς που τον ενδιέφεραν».