Newsroom

Newsroom

Το βαθύ λαρύγγι των WikiLeaks γίνεται γυναίκα

“Με λένε Τσέλσι Μάνινγκ. Είμαι γυναίκα. Δεδομένου του πώς νιώθω, και του πώς ένιωθα ήδη από την παιδική μου ηλικία,…

“Με λένε Τσέλσι Μάνινγκ. Είμαι γυναίκα. Δεδομένου του πώς νιώθω, και του πώς ένιωθα ήδη από την παιδική μου ηλικία, επιθυμώ άμεσα να ξεκινήσω ορμονοθεραπείες. Ελπίζω να υποστηρίξετε την απόφασή μου”.

Με αυτά τα λόγια ξεκινάει η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δικηγόροι της Τσέλσι Μάνινγκ, πρώην Μπράντλεϊ Μάνινγκ, αμέσως μετά την καταδίκη της για την διαρροή απόρρητων πληροφοριών προς τον Τζούλιαν Ασάντζ και τα Wikileaks.

Η ανακοίνωση διαβάστηκε για πρώτη φορά πριν από λίγη ώρα στην αμερικανική εκπομπή Today. Ήταν γνωστό πως η Μάνινγκ υπέφερε από διαταραχή ταυτότητας φύλου από τα παιδικά της χρόνια, ενώ η καταδίκη της την έκανε να αποφασίσει το μεγάλο βήμα.

Ο Ντέιβιντ Κουμπς, δικηγόρος της Μάνινγκ, δήλωσε πως “δεν ήταν οι πιέσεις που δεχόταν για τις αποκαλύψεις που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ήταν μια ισχυρή ηθική πυξίδα. Ελπίζω το Fort Leavenworth (σ.σ η φυλακή στην οποία θα εκτίσει η Μάνινγκ την ποινή της) να της παρέχει ορμονοθεραπεία. Αν αυτό δεν συμβεί, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να αναγκαστού να την παρέχουν”.

Η αρχή έγινε το 2010, όταν η Μάνινγκ υπέκλεψε τα απόρρητα έγγραφα από το Ιράκ και επέστρεψε στην Αμερική. Εκεί, αναγκάστηκε να μεταμφιεστεί σε γυναίκα για μερικές μέρες, φορώντας περούκα και γυναικεία ρούχα, ώστε να διεισδύσει απαρατήρητη στην χακερική κοινότητα του πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…