"Βατερλώ" των Τζιχαντιστών το Κομπάνι, αλλά και νέα φρίκη με αποκεφαλισμούς μωρών από το Ι.Κ.

«Σκληρά καρύδια» αποδεικνύονται οι Κούρδοι για τους Τζιχαντιστές ρου Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές, οι Τζιχαντιστές έχουν κάνει στρατηγικά…

kompani 1

«Σκληρά καρύδια» αποδεικνύονται οι Κούρδοι για τους Τζιχαντιστές ρου Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτές, οι Τζιχαντιστές έχουν κάνει στρατηγικά λάθη, επιτρέποντας στα μαχητικά των ΗΠΑ και των αραβικών κρατών να χτυπούν τις θέσεις τους και τους Κούρδους μαχητές να τους αντιμετωπίζουν στους δρόμους της πόλης!

Οι μαχητές του ISIS έχουν υιοθετήσει και στο Κομπάνι την τακτική που ανέπτυξαν κατά την κατάκτηση άλλων πόλεων στη Συρία και στο Ιράκ. Μόνο που φαίνεται ότι στο Κομπάνι δεν μπορούσε να εφαρμοστεί. Και έτσι οι Τζιχαντιστές μαχητές μένουν εκτεθειμένοι στην ύπαιθρο και γίνονται στόχοι των βομβαρδισμών.


Οι γυναίκες που κάνουν τους τζιχαντιστές να φοβούνται

Αν σκοτωθούν από γυναίκα, δεν θα πάνε στον παράδεισο! Αυτό πιστεύουν οι Τζιχαντιστές, γι’ αυτό και οι γυναίκες που μάχονται στο πλευρό των Κούρδων μαχητών έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος τους. Όπως η 20χρονη Νεσρίν Αμπντί, μια φοιτήτρια ιατρικής, που έχει πάντα μαζί της ένα πιστόλι και είναι έτοιμοι να αυτοκτονήσει παρά να πέσει στα χέρια των τεράτων του Ισλαμικού Κράτους. Κατάγεται από το Κομπάνι και πριν λίγες μέρες γιόρτασε μαζί με άλλους Κούρδους την ανακατάληψη ενός σημαντικού λόφου. Η μαύρη σημαία των Τζιχαντιστών σκίστηκε και στη θέση της μπήκε η κουρδική. Η Νεσρίν, κόρη γιατρού, μίλησε στη «Daily Mail» και είπε πως όλοι ξέρουν τι θα τους συμβεί αν πέσουν στα χέρια των τζιχαντιστών. «Για μια γυναίκα είναι πρώτα βιασμός και μετά αποκεφαλισμός», λέει.

«Έχω μαζί μου ένα Καλάσνικοφ και αν έρθω αντιμέτωπη με μαχητή του IS δεν ξέρω τι θα κάνω: μπορεί να τον σκοτώσω ή μπορεί να αυτοκτονήσω». Η 20χρονη κοπέλα αποκάλυψε και τον… χειρότερο φόβο των τζιαχαντιστών: να σκοτωθούν από γυναίκες! «Για τους Τζιχαντιστές, το να τους σκοτώσει γυναίκα σημαίνει πως δεν θα πάνε στον παράδεισο. Όταν τους πολεμάμε, τους λέμε ότι θα τους σκοτώσουν γυναίκες», λέει. Και συμπληρώνει πως είναι σημαντικό να πολεμούν γυναίκες τους Τζιχαντιστές γιατί για εκείνους είναι σκλάβες. «Τους φέρονται σαν αντικείμενα, των οποίων οι ζωές δεν έχουν καμία αξία», τονίζει.

Daily Mail: Φωτογραφία βρέφους που φέρεται να αποκεφαλίστηκε

Οι ειδήσεις για τη δράση των Τζιχαντιστών ξεπερνούν αυτό που συνήθως αποκαλούμε ως …σοκ. Όπως αυτή που δημοσιεύει η Daily Mail. Κι αυτή, όπως κι άλλες φρικιαστικές ειδήσεις, έρχονται από την συριακή πόλη Κομπάνι, την οποία πολιορκούν οι τζιχαντιστές αλλά φαίνεται πως θα γίνει το «Βατερλώ» τους.

Ανάμεσα στις πολλές φωτογραφίες από τα κινητά νεκρών τζιχαντιστών, Κούρδοι μαχητές ανακάλυψαν μια φωτογραφία ενός βρέφους που φέρεται να έχει αποκεφαλιστεί από τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους!

Η φωτογραφία ανακτήθηκε από το κινητό νεκρού τζιχαντιστή. Δείχνει ένα μικρό κορίτσι να έχει ριχτεί στο έδαφος και ένα μαχαίρι κολλημένο στο λαιμό της. Υπάρχουν φόβοι πως το κοριτσάκι και η οικογένειά της αποκεφαλίστηκαν γιατί ήταν Αλεβίτες Μουσουλμάνοι, μια θρησκευτική ομάδα που έχει μπει, όπως κι άλλες, στο στόχαστρο των τζιχαντιστών.

Η φωτογραφία του κοριτσιού πιστεύεται πως τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες από τον αποκεφαλισμό της ούτε και έχει βρεθεί το σώμα της. Γι’ αυτό υπάρχουν ελπίδες πως το παιδί μπορεί να έχει γλιτώσει. Η φωτογραφία “κυκλοφόρησε” στο Facebook από Κούρδους μαχητές, που ονόμασαν το παιδί Melek, δηλαδή άγγελος. Σε άλλες φωτογραφίες που βρέθηκαν στα κινητά νεκρών τζιχαντιστών φαίνονται μέλη του Ισλαμικού Κράτους να παίζουν ποδόσφαιρο με κεφάλια ανθρώπων που έχουν αποκεφαλίσει ή δείχνουν αποκεφαλισμούς!


Απανωτές οι απώλειες των Τζιχαντιστών στο Κομπάνι 

Οι Κούρδοι μαχητές, με την υποστήριξη αεροσκαφών του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, κατάφεραν σημαντικές απώλειες στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που έχουν καταλάβει περίπου το 50% της πόλης Κομπάνι, κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, έπειτα από έναν μήνα και πλέον σχεδόν αδιάκοπων μαχών.

Το Ισλαμικό Κράτος υπέστη 31 απώλειες από χθες Σάββατο ως σήμερα το πρωί, ανάμεσά τους 15 σε βομβαρδισμούς των θέσεών του από αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ίδια ΜΚΟ έκανε λόγο για τουλάχιστον 70 σορούς τζιχαντιστών που διακομίστηκαν μέσα σε τέσσερις ημέρες σε ένα νοσοκομείο που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στην επαρχία Ράκα και 7 απώλειες στις τάξεις των Κούρδων.

Πάνω από έναν μήνα αφότου άρχισε, η μάχη για την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας συνεχίζεται δρόμο τον δρόμο, έχοντας μετατραπεί σε αντάρτικο πόλης. Το ΙΚ έχει καταφέρει να προελάσει λίγο προς το κέντρο της Κομπάνι, ενώ οι Κούρδοι πιέζουν στα ανατολικά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Αντιμέτωποι με μια σθεναρή αντίσταση, οι τζιχαντιστές έστειλαν χθες κι άλλες ενισχύσεις στην Κομπάνι, η κατάκτηση της οποίας θα αποτελούσε μια νίκη στρατηγικής σημασίας αλλά και συμβολικού χαρακτήρα. Κάμερες καταγράφουν εδώ κι εβδομάδες τις μάχες κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

«Χθες έγιναν σφοδροί βομβαρδισμοί και τρεις επιθέσεις καμικάζι με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά στα σύνορα και στο κέντρο του Κομπάνι. Αλλά χάρη στις (αεροπορικές) επιδρομές και τους μαχητές του YPG, (οι τζιχαντιστές) δεν προέλασαν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Κούρδος αξιωματούχος στην περιοχή, ο Ιντρίς Νάσεν. «Τίποτε δεν άλλαξε» επί του πεδίου, πρόσθεσε.

Οι τζιχαντιστές αποπειρώνται εδώ και πολλές ημέρες να αποκόψουν την πρόσβαση των εχθρών τους στα σύνορα με την Τουρκία προς βορρά, που αποτελεί την μοναδική οδό ανεφοδιασμού για τους Κούρδους μαχητές και την μόνη οδό εξόδου για τους αμάχους. Από την 16η Σεπτεμβρίου, η «μάχη της Κομπάνι» έχει τρέψει σε φυγή 300.000 ανθρώπους, εκ των οποίων 200.000 έχουν προσφύγει στην Τουρκία και χιλιάδες στο Ιράκ. Αλλά εκατοντάδες ακόμη παραμένουν μέσα στην πόλη, την οποία σφυροκοπούν οι τζιχαντιστές και πλήττεται από αεροπλάνα του συνασπισμού.
Πάνω από 100 αεροπορικές επιδρομές έχουν γίνει από τα τέλη του Σεπτεμβρίου στην και γύρω από την Κομπάνι, ενώ ο συνασπισμός έχει στοχοθετήσει επίσης πετρελαϊκές υποδομές που ελέγχει το ΙΚ στη Συρία, με στόχο να «κλονίσει τις πηγές χρηματοδότησης» της οργάνωσης, σύμφωνα με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το λαθρεμπόριο αργού είναι μία από τις βασικές πηγές χρηματοδότησης των τζιχαντιστών οι οποίοι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, ενδέχεται να αποκομίζουν από 1 ως 3 εκατ. δολάρια την ημέρα μεταπωλώντας το πετρέλαιο σε ενδιάμεσους.

Το Ισλαμικό Κράτος έπληξε τουλάχιστον 44 φορές με ολμοβόλα περιοχές της Κομπάνι που ελέγχουν οι Κούρδοι χθες, και ορισμένοι από τους όλμους έπεσαν στο έδαφος της Τουρκίας. Σήμερα αναφέρθηκαν άλλοι τουλάχιστον 4 τέτοια πλήγματα.

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο κατηγορείται για σωρεία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, αριθμεί δεκάδες χιλιάδες μαχητές, περιλαμβανομένων πολλών ξένων. Σύμφωνα με έναν πρώην πρωθυπουργό της Ιορδανίας περίπου 1.300 υπήκοοι της χώρας του έχουν ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους και μάχονται στο Ιράκ.

Στην ιρακινή επικράτεια οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν θέσεις των τζιχαντιστών κοντά στην Μπάιτζι (200 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης), όπου βρίσκεται το σημαντικότερο διυλιστήριο πετρελαίου του Ιράκ, ενώ επλήγησαν επίσης θέσεις γύρω από το φράγμα της Μοσούλης, μια υποδομή στρατηγικής σημασίας.

Οι ιρακινές δυνάμεις αποτυγχάνουν ως τώρα να ανακτήσουν τα εδάφη που είχαν χάσει κατά την προέλαση του ΙΚ, που συνεχίζει να ελέγχει πάνω από το 80% της επαρχίας Αλ Άνμπαρ του δυτικού Ιράκ, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι σουνίτες.

Μετά την 8η Αυγούστου, όταν άρχισαν οι αεροπορικές επιδρομές, οι ΗΠΑ προσφέρουν σημαντική υποστήριξη στον ιρακινό στρατό, ο οποίος αδυνατούσε επί εβδομάδες να ανακόψει την προέλαση των τζιχαντιστών. Την ανεπάρκεια των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων επιδείνωσε το πολιτικό αδιέξοδο που διήρκεσε εβδομάδες και αφορούσε τους διορισμούς νέων υπουργών Άμυνας και Εσωτερικών.

Πάντως ο διορισμός των νέων υπουργών εγκρίθηκε χθες, τον Χάλεντ αλ Ομπάιντι να αναλαμβάνει το πρώτο από αυτά τα δύο χαρτοφυλάκια κλειδιά και τον Μοχάμεντ αλ Γάμπαν το δεύτερο.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι χαιρέτισε τους διορισμούς σε αυτές τις «κρίσιμες θέσεις» σε ό,τι αφορά «τις προσπάθειες εναντίον του ΙΚ».

Όμως ο διορισμός του Γάμπαν, στελέχους του σιιτικού κόμματος Μπαντρ, το οποίο διαθέτει και ένοπλο βραχίονα, ενδέχεται να θέσει το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας, υπό τον έλεγχο του επικεφαλής της παραστρατιωτικής ομάδας του κόμματος, του Χάντι αλ Αμέρι.

Η ιρακινή κυβέρνηση βασίζεται, από την έναρξη της επίθεσης του ΙΚ στο Ιράκ την 9η Ιουνίου, σε σιιτικές παραστρατιωτικές ομάδες, που πολεμούν στο πλευρό του στρατού. Η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί τους παραστρατιωτικούς ότι έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου σε βάρος σουνιτών αμάχων.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάινταρ αλ Αμπάντι, αφού εξασφάλισε την έγκριση των διορισμών των δύο υπουργών από το κοινοβούλιο, μεταβαίνει αύριο Δευτέρα στο Ιράν, για να συζητήσει σχετικά με την εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών με την Τεχεράνη. Το σιιτικό Ιράν, σύμμαχος της Βαγδάτης, αντιμετωπίζει με απόλυτη εχθρότητα τους εξτρεμιστές του ΙΚ.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…