Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Δεν βλέπω αντίσταση από τους νεοέλληνες, έχουν γίνει πολύ πειθήνιοι»

«Αν και είμαι φύσει αισιόδοξος, αυτή τη φορά “κουτουλάω” λίγο…» - Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή, ο γνωστός τραγουδιστής, είχε μια σύντομη συζήτηση με τον Γιώργο Μαρινόπουλο, δημοσιογράφο της ΕΡΤ.

EK VASILIS

Το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου του 2022, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου βρέθηκε στην Κρέστενα της Ηλείας για μια συναυλία η οποία προσέλκυσε χιλιάδες κόσμου.

Μάλιστα από σκηνής, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θύμισε στους θεατές πως είχε συμμετάσχει και στο μακρινό παρελθόν στη συγκεκριμένη Γιορτή παρέα με τον Μάνο Λοΐζο και αφιέρωσε τη συναυλία στη μνήμη του (φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από τον θάνατο του).

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή, ο γνωστός τραγουδιστής, είχε μια σύντομη συζήτηση με τον Γιώργο Μαρινόπουλο, δημοσιογράφο της ΕΡΤ.

Η κουβέντα απομαγνητοφωνήθηκε και μεταδόθηκε εν είδει συνέντευξης από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΕΡΤ Πύργου.

Ακολουθεί η συζήτηση:

” -Βασίλη, ήρθες γι’ ακόμη μια φορά στην Ηλεία για να συναντήσεις παλιούς καλούς σου φίλους. Αν και δηλώνω από παλιά θαυμαστής της μουσικής σου, η αποψινή συζήτηση μας δεν θα είναι επί αυτής. Θέλω καταρχάς να μου πεις πως τον είδες τον δρόμο (σ.σ. Εθνική οδός/καρμανιόλα Πατρών-Πύργου), που τον φτιάξαμε τόσο ωραίο μετά από χρόνια;

B.Π. -Αριστούργημα (*γελώντας)! Τι να σου πω βρε παιδί μου… Εντωμεταξύ, αυτοί οι κώνοι που βάλατε είναι όλοι πεσμένοι και είναι και πολύ επικίνδυνοι αν πέσεις επάνω τους, είτε στη μέση του δρόμου είτε στην άκρη του, εκεί που όπου θέλει τους έχει σπρώξει ο καθένας. Δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτό το θέμα…

– Αυτοί οι κώνοι εντάσσονται σ’ ένα έργο για το οποίο πληρώσαμε 30 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. έργα συντήρησης της υπάρχουσας εθνικής οδού). Διότι υποτίθεται ότι αυτοί οι κώνοι, πολλούς από τους οποίους είδες πεσμένους, θα μας έσωζαν από τα τροχαία ατυχήματα.

Β.Π. -Πραγματικά είναι για να γελάει κανείς. Ή για να κλαίει…

-Να σε ενημερώσω επίσης, μιας και μας ξανάρθες, ότι φέτος κατήργησαν και τις τρεις πανεπιστημιακές σχολές που είχαμε στον νομό.

Β.Π. -Σωστό είναι κι αυτό (*γελώντας)!

-Αλλά για εμάς, την πλειονότητα των Ηλείων, κανένα πρόβλημα, οπότε… Τέλος πάντων, βλέπεις Βασίλη καμία αλλαγή πανελλαδικώς αλλά και παγκοσμίως. Εσύ άλλωστε τα έκρινες και τα έλεγες από παλιά, πριν πολλοί από εμάς ασχοληθούμε, όχι λόγω ηλικίας, κοντά είμαστε, αλλά επειδή δεν μιλούσαμε διότι βολευόμασταν με την επίπλαστη “ευμάρεια”. Βλέπεις τα πράγματα στο μέλλον να πηγαίνουν προς το καλύτερο ή έχει ακόμα παρακάτω;

Β.Π. -Έχει και παρακάτω. Όσο δεν αντιστέκεται κανείς πάντα θα έχει παρακάτω. Και δυστυχώς δεν βλέπω αντίσταση από τους νεοέλληνες, έχουν γίνει πολύ πειθήνιοι, κοιτάνε τον εαυτό τους πάρα πολύ, η αλληλεγγύη δεν είναι στον βαθμό που θα έπρεπε να είναι, ούτε και οι κινητοποιήσεις είναι στον βαθμό που θα έπρεπε να είναι. Κι έτσι δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Αν και είμαι φύσει αισιόδοξος, αυτή τη φορά “κουτουλάω” λίγο…

– Πιστεύεις πως μέσα από τον πολιτισμό, από το τραγούδι, μπορούν να εισπράξουν τα μηνύματα που περνάς μέσω αυτού τα νέα παιδιά; Τα παιδιά που αύριο ίσως να ψηφίσουν, ό,τι αποφασίσουν, τα παιδιά που αύριο ίσως να συμμετάσχουν σε πορείες και διαδηλώσεις για να προασπίσουν τα δίκαια των πολιτών.

Β.Π. -Βλέπω να υπάρχει λόγος να τραγουδάω ακόμα. Τα νέα παιδιά με νιώθουν, με καταλαβαίνουν. Βέβαια δεν ξέρω μετά από λίγα χρόνια που θα καταλήξουν και αυτά… Προς το παρόν πάντως την ευαισθησία τους τη βλέπω”.

 

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…