Βασιλακόπουλος: Αργούν ακόμα τα «βελτιωμένα» εμβόλια κατά του κορονοϊού

Δεν θα υπάρχει νέο, πιο αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά ούτε και στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον καθηγητή

5476860

Δεν θα υπάρχει νέο, πιο αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά ούτε και στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον καθηγητή Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχολίασε όσους δεν εμβολιάζονται περιμένοντας αυτά τα “βελτιωμένα” εμβόλια.

“Μιλάμε για μέσα με τέλη Οκτωβρίου που θα είναι έτοιμη η Pfizer και αργότερα η Moderna. Και πρέπει λίγο να συνειδητοποιήσουμε ότι από την ώρα που θα φτιαχτεί και θα κυκλφορήσει το εμβόλιο, δεν μπορούμε να κάνουμε αναμνηστική δόση μερικά δισεκατομμύρια άνθρωποι την ίδια μέρα. Άρα, η λογική ‘να περιμένω να βγει το καλό, το καινούργιο’ δεν πολυμετράει“, υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ο ίδιος εξήγησε πως “πήγαμε να κάνουμε ένα πάρα πολύ καλό εμβόλιο πολύ γρήγορα, γιατί η επιστημονική κοινότητα επιχορηγήθηκε με τεράστια ποσά, και από τις κυβερνήσεις και από φιλανθρωπικα ιδρύματα. Τώρα στις ΗΠΑ γίνεται μια πολύ μεγάλη κουβέντα για την επόμενη γενιά των εμβολίων, που θα είναι είτε εμβόλια τοπικά, στο ανώτερο αναπνευστικό, κυρίως εισπνεόμενα από τη μύτη, ώστε να κάνουν τοπική έντονη ανοσολογική απόκριση και να προστατεύουν από τη μόλυνση, όχι από τη νόσηση, ή εμβόλια που θα είναι εναντίον των κομματιών του κορονοϊού που δεν αλλάζουν, ώστε να μην κυνηγάμε συνέχεια τον κορονοϊό που αλλάζει, αλλά να τον χτυπάμε στις σταθερές του επιλογές. Και συζητιέται να δοθεί από την αμερικανική κυβέρνηση ένα ποσό ανάλογο με αυτό που δόθηκε στην αρχή για τα εμβόλια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα που ήδη τρέχει για αυτά τα εμβόλια”.

70 γιατροί «αδειάζουν» τον Άδωνι για την περιβόητη φωτογραφία με τα ράντζα στο Γεννηματάς

438154300 969444704557337 1299351825454569905 n

70 γιατροί «αδειάζουν» τον Άδωνι για την περιβόητη φωτογραφία με τα ράντζα στο Γεννηματάς

«Διαψεύδουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη», αναφέρει η ανακοίνωση…

«Kutsu-batman»: Η viral φωτογραφία Κουτσούμπα δίπλα στον Μπάτμαν στο Comic Con – Tα επικά σχόλια στο Twitter

Κουτσούμπας

«Kutsu-batman»: Η viral φωτογραφία Κουτσούμπα δίπλα στον Μπάτμαν στο Comic Con – Tα επικά σχόλια στο Twitter

«Κόκκινο και το Gotham City πλέον!!», ανέφερε ένα από τους χρήστες των social media για…