Βαρύ το κλίμα στην ΝΔ -Άδειασμα Καραμανλή σε Ρουσόπουλο

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκεται η ΝΔ μετά τις αιχμές του Ρουσόπουλου προς τον πρώην πλέον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με την υποψηφιότητά του

d61395ad04474e398f8b414464373e41

Μια δήλωση του Θόδωρου Ρουσόπουλου σχετικά με την υποψηφιότητα του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ήταν αρκετή για να φέρει αναστάτωση στη Ν.Δ. Ο βουλευτής της ΝΔ είναι το πρώτο -και μοναδικό μέχρι στιγμής- στέλεχος του κυβερνητικού κόμματος που υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Κώστας Καραμανλής που παραιτήθηκε από υπουργός Μεταφορών, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό στα Τέμπη, δεν πρέπει να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος μιλώντας στο Open, ερωτηθείς εάν ένα μέρος της πρακτικής ανάληψης πολιτικής ευθύνης θα ήταν να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2023 ο παραιτηθείς υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απάντησε: «Δεν θα σας πω τι πρέπει να κάνει. Θα σας πω ότι ο 2008 όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το 2010 αλλά και η Δικαιοσύνη. Εγώ είπα στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχει δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη». «Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που σε οδηγούν σε μια λύση» τόνισε στο τέλος.

Η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, φαίνεται πως δεν άρεσε καθόλου στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Πηγή από το γραφείο του, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Θεόδωρου Ρουσσόπουλου, που αφορούν τον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, «δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον Ρουσσόπουλο προσωπικώς».