Βαρουφάκης: Με χωρίζει μεγάλη απόσταση με τη Λαϊκή Ενότητα – Ο Τσίπρας πρόδωσε το λαό

Σε νέα συνέντευξή του στην

2347716 0

Σε νέα συνέντευξή του στην Die Welt o πρώην υπουργός Οικονομικών αποσαφήνισε πως δεν πρόκειται να κατέβει στις εκλογές με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αφού τον χωρίζει μεγάλη πολιτική απόσταση, ενώ τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας πρόδωσε τον ελληνικό λαό.

«Τους συμπαθώ και πιστεύω ότι με συμπαθούν, αλλά πολιτικά η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη. Δεν θα ήταν ένας λογικός συνδυασμός», σημείωσε και πρόσθεσε για το κόμμα του κ. Λαφαζάνη πως η επιστροφή στη δραχμή είναι ιδεολογικό ζήτημα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι είναι καλύτερα να μείνει η χώρα στο ευρώ, αλλά όχι με κάθε κόστος, συμπληρώνοντας πως «το νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός», ενώ υπογράμμισε πως δεν πρέπει να επιστρέψουμε με κάθε κόστος στη δραχμή. 

Ερωτηθείς αναφορικά με το ενδεχόμενο να μετέχει ξανά σε μια κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «ποτέ μη λες ποτέ».

Εξακολουθεί να έχει καλές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και με πολλούς άλλους στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως θα συμμετείχε ξανά στην κυβέρνησή του υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομική τους πολιτική είναι βιώσιμη.

Τέλος, αναφερόμενος στα δάνεια που έχει λάβει η χώρα ο πρώην ΥΠΟΙΚ εξέφρασε την άποψή του ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να τα αποπληρώσει κάτι που γνωρίζει ο Σόιμπλε και η Λαγκάρντ. 

Ο Τσίπρας πρόδωσε το λαό

Σε συνέντευξή του στη γαλλική τηλεόραση το πρωί της Δευτέρας άφησε ευθύτατες αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, αφού δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός πρόδωσε τον ελληνικό λαό.

«Ο Aλέξης Τσιπρας δεν με πρόδωσε προσωπικά. Πρόδωσε τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως του δίνει όλες τις ευχές του, αλλά δεν μπορεί να τον ακολουθήσει στον δρόμο που επέλεξε, καθώς και ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…