Βάρεσε κόκκινο….η εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού με τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Δεν ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα αλλά μια αληθινή έκπληξη για το τηλεοπτικό κοινό η παρουσία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού

koutsoubas dimitris

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, «Καλύτερα δε γίνεται!», και όντως η αποδοχή από τους χρήστες στα social ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, άνετος, χαλαρός, βάλθηκε και το κατάφερε, να σπάσει το στερεότυπο όλων όσων εκείνων θεωρούν , πως το ΚΚΕ, και τα στελέχη του κινούνται σε άλλη σφαίρα…

Όπως πολύ σωστά επισήμαναν πολλοί από τους χρήστες, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, έσπασε την μοτονία των τελευταίων ημερών, που μονοπωλούν τις οθόνες, κομματικά στελέχη των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα πολλοί εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, ότι το ΚΚΕ, θα πάρει ένα αρκετά καλό ποσοστό στις εκλογές και ίσως τελικά από αουτσάιντερ…γίνει κόμμα που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη διακυβέρνηση της χώρας… και ο νοών νοείτω!

 

Για την ιστορία, η  συζήτηση στράφηκε και σε κοινωνικά ζητήματα, όπως ο γάμος μεταξύ ομοφύλων αλλά και το σύμφωνο συμβίωσης, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να εξηγεί τις θέσεις του ΚΚΕ:

“Γι’ αυτό καταψηφίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών”

 

 

Δεν είμαστε αντίθετοι στον γάμο ομοφύλων. Δεν καταψηφίσαμε μόνο το σύμφωνο συμβίωσης. Έχουμε καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια. Εμείς θεωρούμε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, οι ερωτικές, οι συναισθηματικές, η συμβίωση αυτή δεν μπορούν να στηρίζονται σε καταναγκαστικά μέτρα, με οικονομικά ή άλλα κριτήρια που είναι περασμένων εποχών. Ζητήματα που πρέπει να λύνει ένα ζευγάρι στη συμβίωσή του, όπως είναι η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση, έπρεπε να λύνονται από το ίδιο το κράτος και από το κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα αν είναι παντρεμένος ή όχι, ανεξάρτητα αν έχει ετερόφυλο ή ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό. Υπάρχουν βέβαια πιο πολύπλοκα ζητήματα όπως τα κληρονομικά, τα οποία πάλι θα μπορούσαν να λυθούν με συμβολαιογραφικές πράξεις. Γιατί να γίνεται με τη μορφή του γάμου ή του συμβόλου; Είμαστε αντίθετοι συνολικά σε αυτή τη λογική και δεν αφορά ομοφοβία, ούτε ετεροφοβία, ούτε τρανσφοβία. Εμείς θεωρούμε ότι το κράτος έχει αφήσει χωρίς κρατική στήριξη τους γονείς, είτε ετερόφυλους είτε ομόφυλους”.