Newsroom

Newsroom

Βαγγέλης Βλάχος: Ανέβασε φωτογραφία από τον τάφο του αδερφού του Βάιου – «Μην ξεχνάτε τα Τέμπη»

Μια πολύ δυνατή φωτογραφία και ένα ακόμα πιο δυνατό μήνυμα για όσους και όσες χάθηκαν στα Τέμπη

Ο Βαγγέλης Βλάχος έχασε τον αδερφό του Βάιο στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και από τότε μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς των θυμάτων αλλά και τους επιζήσαντες προσπαθούν να βρουν δικαίωση για τις αδικοχαμένες ψυχές τόσων ανθρώπων.

Ο αγώνας αυτών των ανθρώπων είναι ανάγκη να δικαιωθεί προκειμένου όλοι οι υπεύθυνοι του δυστυχήματος να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να αναπαυθούν κατά κάποιο τρόπο όσοι «χάθηκαν».

Ο Βαγγέλης Βλάχος με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμού στο Twitter από το μνήμα του αδερφού του έγραψε δύο συγκινητικά λόγια που θα έπρεπε να μας προβληματίζουν όλους.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

Siempre, για πάντα, ιδιαίτερα τώρα που είναι ακόμη πιο δύσκολα.
Μας πολεμάνε, μας φιμώνουν, μας καταψηφίζουν, μας κρύβουν την αλήθεια.
Η δικαιοσύνη όμως θα έρθει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Μην ξεχνάτε τα Τέμπη.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν εξελίξεις στη δικαστική υπόθεση που αφορά τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος καθώς την Τετάρτη ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ, ο οποίος κατείχε αυτή την θέση από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και τον Ιούνιο 2020, μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή Λάρισας, για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Μάλιστα πριν λίγες μέρες εκδόθηκε και το πόρισμα των εμπειρογνωμώνων για το δυστύχημα σύμφωνα με το οποίο το γενικό χημείο του κράτους πήρε δείγματα μετά από ένα μήνα και όχι τις πρώτες ημέρες από τον χώρο που έγινε το ατύχημα και ανίχνευσε μεταξύ άλλων την ουσία ξυλόλιο, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, από τα υπάρχοντα υλικά- στοιχεία των αμαξοστοιχιών.

Πρόκειται για μια ουσία η οποία χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με της βενζίνης χρησιμοποιείται ακόμα και στη νοθεία καυσίμων.

Βασικό στοιχείο του πορίσματος είναι η εξέταση της απουσίας του συστήματος τηλεδιοίκησης. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, εάν είχε εγκατασταθεί σύστημα τηλεδιοίκησης και ETCS, θα είχε αποτραπεί το ατύχημα, ενώ δεν υπήρχε πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη της διαδρομής οποιουδήποτε συρμού.

Ακόμη, οι ειδικοί, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για εξασφάλιση επικοινωνίας στο σύνολο των διαδρομών. Επιπλέον απουσίαζαν κανονισμοί πυρασφάλειας, και υπήρχαν μόνο συστάσεις για τα τρένα.

Το συγκεκριμένο πόρισμα έρχεται να προστεθεί στα δύο πορίσματα των κρατικών αρχών, που έχουν ήδη κατατεθεί στον εφέτη ανακριτή που ερευνά την σιδηροδρομική τραγωδία.

*Η φωτογραφία από το twitter του Βαγγέλη Βλάχου

Κομοτηνή: Χειρουργήθηκαν με επιτυχία βρέφος και μητέρα που παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο (video)

τρο κομο 1

Κομοτηνή: Χειρουργήθηκαν με επιτυχία βρέφος και μητέρα που παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο (video)

Το χειρουργείο, μετά το σοβαρό τροχαίο στην Κομοτηνή, αφορούσε σε δυο κατάγματα και στέφθηκε από…