Newsroom

Newsroom

Βαλκάνιο… golden boy ο Πάτσης

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τον πολυτάραχο βίο του δραστήριου πρώην «γαλάζιου» βουλευτή Ανδρέα Πάτση

Ejk9fJdWkAE1W1X

Με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο του διαγραφέντος βουλευτή απ’ τη Ν.Δ. Ανδρέα Πάτση να έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, ακόμα ένα ερώτημα για τη δράση του πλανάται στον αέρα τις τελευταίες ώρες: Τι γύρευε στο Κόσοβο τόσες φορές και πώς είχε συναντήσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο;

Οι νέες αποκαλύψεις έρχονται απ’ την ιστοσελίδα www.ieidiseis.gr, που σήμερα παρουσιάζει το χρονικό των επαφών του Ανδ. Πάτση στο Κόσοβο.

Αναλυτικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο βουλευτής Γρεβενών στις 5/10/20 επισκέπτεται το Κόσοβο και εκεί συναντά τον τότε πρωθυπουργό της χώρας, Avdullah Hoti, και στη συνέχεια την υπουργό Εξωτερικών Meliza Haradinaj-Stublla, τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας Fehmi Mehmeti, αλλά και τον πρώην ΥΠΕΞ Πέτριτ Σελίμι.

Σύμφωνα, με τις επίσημες ανακοινώσεις, στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν η εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κοσόβου καθώς και η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ερευνώντας την ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρείας JPA η οποία ανήκει στον Αν. Πάτση, προκύπτουν επιπλέον επαφές στο Κόσοβο, στις οποίες όμως δεν αναφέρεται η βουλευτική ιδιότητά του.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι «μετά από μια σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων με αξιωματούχους του Κοσσυφοπεδίου και κυβερνητικούς αξιωματούχους, η JPA έγινε δεκτή από την υπουργό Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου και την εκπρόσωπο της Διασποράς Donika Gervala Schwartz. Στη συνάντηση εργασίας, η JPA υπέβαλε προτάσεις ώστε να αρθούν τα επιχειρηματικά και νομικά εμπόδια και το Κοσσυφοπέδιο να αποτελέσει πεδίο επένδυσης για τις ελληνικές εταιρείες».

patsis1

Επιπλέον, στον ίδιο ιστότοπο διαβάζουμε ότι «ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Δικαιοσύνης του Κοσσυφοπεδίου, κ. Blerim Salahi, καλωσόρισε τον Ανδρέα Πάτση, συνεχίζοντας μια μακρά σειρά επισκέψεων και συμφωνιών της JPA στην αγορά του Κοσσυφοπεδίου. Στη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των 2 ανδρών, συζητήθηκαν μια σειρά από διαδικαστικά θέματα που θα βοηθήσουν πολύ στην υλοποίηση επενδύσεων και στην εξωστρέφεια των ελληνικών εταιρειών».

patsis2

Τέλος στην ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρίας του κ. Πάτση διαβάζουμε ότι «μετά τις επιχειρηματικές αποστολές με πολιτικούς του Κοσσυφοπεδίου, προστίθεται μία νέα με την υπουργό Εμπορίου, κυρία Ροζέτα Χατζάρι, με τον Ανδρέα Πάτση. Η JPA συνεχίζει να εργάζεται για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων επαφών και εργαλείων για να εδραιωθεί στην αγορά του Κοσσυφοπεδίου».

patsis3

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…