Newsroom

Newsroom

Βαλαβάνη: Καλή τύχη – Αλεξιάδης: Ξεκινά άμεσα η μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει ο διάδοχός της Τρύφων Αλεξιάδης αναφέρθηκε η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ευχόμενη παράλληλα καλή τύχη.

2337637 0

Στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει ο διάδοχός της Τρύφων Αλεξιάδης αναφέρθηκε η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ευχόμενη παράλληλα καλή τύχη.
«Θα χρειαστείς όλη την τύχη του κόσμου για να τα βγάλεις πέρα», τόνισε.

Πρόσθεσε δε αναφερόμενη τόσο στον Τρύφωνα Αλεξιάδη όσο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως: «Τον Ευκλείδη και τον Τρύφωνα δεν τους ζηλεύω»
Παρατήρησε επίσης, πως, «αυτή η θέση θα επανέλθει στα φυσιολογικά της. Το προηγούμενο εξάμηνο ο υπουργός Οικονομικών έλειπε για τη διαπραγμάτευση στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να λειτουργεί μόνο σαν υπουργείο για τη φορολογία. Αυτό μας στέρησε τη δυνατότητα μιας ουσιαστικής συνεργασίας τόσο με τον Βαρουφάκη όσο και με τον Τσακαλώτο, μας έδωσε ωστόσο τη δυνατότητα, όλη αυτή η πρώτη περίοδος της μεγάλης ελπίδας, το εξάμηνο, να κάνουμε κάποια πράγματα. Αλλά και να ονειρευτούμε ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα. τώρα γίνεται πολύ δύσκολο, δυστυχώς όμως τα βάρη που επιβάλλονται σήμερα δημιουργούν ένα τοπίο που η όποια αναδιανομή δεν θα μπορέσει να αποκαταστήσει την αδικία», συνέχισε η κυρια Βαλαβάνη.

Η κα Βαλαβάνη πρόσθεσε ακόμα πως: «εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα σε αυτή την κατεύθυνση. Οι κινήσεις που κάναμε ήταν απλώς κλάδεμα κάποιων κλαδιών που ξέφευγαν από το δέντρο». Όμως τα βασικά προβλήματα – ΕΝΦΙΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ- παρέμειναν, διευκρίνισε και συνέχισε: «Πιο πολλά κάναμε για τους αγρότες, αυτά δυστυχώς τα παίρνει η σκούπα μαζί τους».

Έκανε επίσης λόγο για «πολυτέλεια να ζήσουμε χωρίς τρόικα, αυτό μας επέτρεψε να νομοθετήσουμε όπως έπρεπε να κάνουμε… δυστυχώς εσύ Τρύφωνα δεν θα το έχεις αυτό…».

Η ίδια εκτίμησε δε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένα δικαιότερο φορολογικό χωρίς βαθιές και ριζικές αλλαγές.
Η πρώην υπουργός υπερασπίστηκε τη ρύθμιση των 100 δόσεων, υπογραμμίζοντας ότι πρόσφερε:
– Ελάφρυνση για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους
– Οικονομική αναζωογόνηση σε εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις
– Σοβαρά δημόσια έσοδα. 880.000 άνθρωποι και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις μπήκαν στη ρύθμιση και ρυθμίστηκε 6,2 δισ. χρέους, εισπράχτηκαν 800 εκατ. και αν συνεχιστεί κανονικά η ρύθμιση και μέχρι το τέλος, θα εισπραχθούν 1,2 δισ.

Ζήτησε από τον Τρύφωνα Αλεξιάδη να προστατευτεί αυτή η ρύθμιση.

Η απερχόμενη υπουργός ευχαρίστησε τέλος το επιτελείο της το οποίο αποτελούμενο από γνώστες του αντικειμένου δούλεψε αγόγγυστα.

Αναφερόμενη στην προσωπική επίθεση που δέχθηκε από μερίδα του Τύπου η Νάντια Βαλαβάνη έκανε λόγο για «αθλιότητες» σε βάρος της. Τόνισε δε: «Αυτές θα δω μήπως τις αντιμετωπίσω με άλλο τρόπο».
Η κ. Βαλαβάνη αναφέρθηκε και σε φωτογραφία της με τη μητέρα της που κυκλοφόρησε στην ιστοσελίδα iefimerida και αναπαράχθηκε στο διαδίκτυο, με το σχόλιο «την εποχή που δεν μιλούσε με τη μαμά της…». Όπως δήλωσε, η φωτογραφία είναι από εκδήλωση το καλοκαίρι του 2012 αλλά «κανένας από όσους τη χρησιμοποίησαν δεν πρόσεξε ότι φοράω τιρκουάζ μπλούζα ενώ δεν έχω βγάλει τα μαύρα από τότε που πέθανε ο άνδρας μου».
Σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη, με βάση αυτή τη φωτογραφία φτιάχτηκε και ένα site «Διώξτε τη Βαλαβάνη από τη Βουλή». «Είναι σίγουρο ότι θα κρατήσω την έδρα μου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην την κρατήσω ειδικά για ένα τέτοιο ζήτημα…», ήταν η απάντησή της.

Από την πλευρά του ο Τρύφωνας Αλεξιάδης αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή τόνισε ότι «θα γίνουν πράξη όσα τόσα χρόνια σχεδιάζαμε κατά της φοροδιαφυγής. Έχω πλήρη ευθύνη της βαρύτητας του έργου. Βασική μου αρχή να λύνω προβλήματα και όχι να τα περιγράφω. Αξιοποιούμε ό,τι θετικό υπήρχε από την προηγούμενη περίοδο και από την κ. Βαλαβάνη, αλλά και από τους προηγούμενους υπουργούς, γιατί έχουμε μπροστά μας μικρές και μεγάλες μάχες. Ξεκινούν άμεσα έλεγχοι κατά της φοροδιαφυγής. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις. Θα φέρουμε αποτελέσματα που κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους. Θα υπάρχει ενημέρωση για τα πάντα, δεν χρειάζεται να μας κυνηγάτε για μια δήλωση.»

(φωτο Μπόλαρη eurokinissi)

 

 

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Σκιάθος

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…