"Βαλ' το εκεί που ξέρεις"

[…]

«Να το βάλεις στο…στην κατάλληλη θέση» είπε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Εγκεμέν Μπαγίς, στον Ολλανδό ακροδεξιό πολιτικό, Μπάρι Μάντλενερ, στο Ευρωκοινοβούλιο όταν ο δεύτερος θέλησε να του προσφέρει ένα «προκλητικό» καρτούν.

Παρεκτράπηκε η κατάσταση κατά την διάρκεια της συνδιάσκεψης του Ευρωκοινοβουλίου όταν ο κ. Μάντλενερ δήλωσε πως η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της “παρωχημένης ισλαμικής ιδεολογίας” η οποία δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές αρχές. Ο Ολλανδός πολιτικός συνέχισε την επίθεση του λέγοντας πως η Τουρκία είναι μία μη φιλελεύθερη χώρα η οποία λογοκρίνει τον Τύπο και το Ίντερνετ και πως δεν υπάρχει ισότητα προς τις γυναίκες και τους ομοφυλόφιλους. Κατέληξε λέγοντας πως ακόμα και οι Τούρκοι σκιτσογράφοι κατατρέχονται και δικάζονται για προσβλητικά καρτούν. Σ’ εκείνο το σημείο ήταν που προχώρησε και έδωσε στον Τούρκο υπουργό το επίμαχο καρτούν για να δεχθεί την φραστική επίθεση. Ο κ. Μπαγίς απάντησε: «Δεν θέλω το καρτούν σας, έχω αρκετά στο σπίτι. Μπορείτε να το βάλετε στο…στην κατάλληλη θέση»

Δείτε το video

Το επίμαχο καρτούν

Το επίμαχο καρτούν είναι δημιούργημα του σκιτσογράφου Μπαχαντίρ Μπαρουτέρ ο οποίος παρουσιάστηκε ενώπιο της Δικαιοσύνης τον Σεπτέμβριο με την κατηγορία της “προσβολής θρησκευτικών αξιών”.

Το συγκεκριμένο σκίτσο δημοσιεύτηκε από το σατιρικό περιοδικό «Penguen» δείχνει προσευχή σε τζαμί και έναν πιστό να καλεί τον Θεό μέσω κινητού ζητώντας του να μην παραστεί στο τελευταίο μέρος της τελετής γιατί έχει άλλες υποχρεώσεις. Στους τοίχους του τζαμιού φαίνονται γραμμένες οι φράσεις «δεν υπάρχει Αλλάχ» και «η θρησκεία είναι ένα ψέμα».


Σοκ σε πλοίο για την Ίο: Έξι μαθητές τραυματίστηκαν στις κυλιόμενες σκάλες – 14χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας

Σοκ σε πλοίο για την Ίο: Έξι μαθητές τραυματίστηκαν στις κυλιόμενες σκάλες – 14χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας

Μαθητές από σχολείο της Θήρας βρίσκονταν στο πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» με προορισμό την Ίο, όταν…

Καιρός: Έρχεται αφρικανική σκόνη διαρκείας σε δύο κύματα – Πότε αρχίζει το φαινόμενο στη χώρα

Καιρός: Έρχεται αφρικανική σκόνη διαρκείας σε δύο κύματα – Πότε αρχίζει το φαινόμενο στη χώρα

«Ενδέχεται οι συγκεντρώσεις της σαχαριανής σκόνης να αυξήσουν τις συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα…