Newsroom

Newsroom

Β. Μουλόπουλος: Ερυθρά συνωμοσία

H κατάσταση σε αυτή τη χώρα έχει γίνει πλέον αφόρητη. Καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις. Πού πηγαίνουμε ως έθνος αφού μας εγκαλούν…

H κατάσταση σε αυτή τη χώρα έχει γίνει πλέον αφόρητη. Καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις. Πού πηγαίνουμε ως έθνος αφού μας εγκαλούν για τα σπίτια μας, τα σκάφη μας, τα μαύρα μας, τις μίζες μας που έχουμε μεταφέρει σε οφσόρ; Και κλείνουν και τους δρόμους, οι λιγδιάρηδες, απαιτώντας δουλειά, αξιοπρέπεια, δικαιώματα, δικαιοσύνη. Λες και τα κληρονομήσανε από τους πατεράδες τους και από τις μανάδες τους οι ρέμπελοι.

Και από πάνω έχεις και τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι θέλει να καταργήσει το κύκλωμα της διαπλοκής. Και εμείς τι θα γίνουμε, κλέφτες; Σε αυτό θέλουν να μας αναγκάσουν τα αναρχοκουμμούνια;

Έχουν δίκιο αυτοί στο Mega του κ. Μπόμπολα. Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει σχέδιο. Είναι ολοφάνερο ότι τα κατεστημένα συμφέροντα, οι συντεχνίες, οι προνομιούχες ομάδες, τα πανίσχυρα λόμπι (όπως αυτό των σκουπιδιάρηδων) προσπαθούν να ανακόψουν το μεγάλο άλμα της χώρας προς τα εμπρός που επιχειρεί η Δεξιοαριστεροκεντρώα κυβέρνησή μας (ο θεός να κόβει μέρες από τον Τσίπρα και να δίνει χρόνια στον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη).

Είναι μια κόκκινη συνωμοσία αναρχοαυτόνομων, παλαιοκομμουνιστών, ομοφυλόφιλων, γκεβαριστών, ναρκομανών, συνδικαλιστών, μπαχαλάκηδων. Πρέπει το κράτος να δείξει πυγμή.

Ce n΄est pas possible, όπως θα αναφωνούσαν και οι εξαίρετοι δημοσιογράφοι των δελτών. Τσακίστε τους!

Στις αρχές της τρίτης χιλιετίας, η απεργία, η διαδήλωση, η αντίθεση, η ανυπακοή, η αντίσταση στο κυρίαρχο μοντέλο της οικονομίας της καταστροφής και της κοινωνικής εξαθλίωσης βρίσκεται στα όρια της παρανομίας, όπως και πριν από 100 χρόνια.

Αυτό που ανησυχεί τους διαμορφωτές της πολιτικά ορθής σκέψης, τους πολιτικούς της Δεξιάς και της μεταΑριστεράς της ευθύνης και την υγιή τάξη των διαπλεκόμενων κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών δεν είναι το γιατί πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα ρήξης κοινωνικών ομάδων με την κυβέρνηση, αλλά το πώς αυτά τα μέτωπα εκδηλώνονται. Δεν τους ενδιαφέρει αν έχουν δίκιο ή άδικο οι απεργοί, αρκεί να μην το διεκδικούν.

Ο Μαρξ πέθανε, αλλά η κλινική διάγνωση του μαρξισμού για τον καπιταλισμό, προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση των μεταμοντέρνων πολιτικών και πολιτικών αναλυτών, είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη. Η Ιστορία όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά εκδικείται τους επίδοξους νεκροθάφτες της, επιμένοντας να είναι «η ιστορία της πάλης των τάξεων». Ο εξορκισμός της αντιπαράθεσης δεν εξάλειψε τις κοινωνικές αντιθέσεις. Και θα συνιστούσα στους πολιτικούς μας να ξαναδιαβάσουν το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» για να κατανοήσουν την οργή, τους φόβους, τα αισθήματα απόγνωσης που κυριεύουν τους πολίτες τους. Τη «θανατηφόρα ασθένεια» που εξαπλώνεται στις κοινωνίες τις οποίες οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού θρυμματίζουν και περιθωριοποιούν.

Του Βασίλη Μουλόπουλου
http://www.avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

InCollage 20240424 163106834

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη», τονίζει…

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

MAMALAKIS VEFA

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

Η γνωστή μαγείρισσα απάντησε στα σχόλια του συναδέλφου της για την απόφασή της να κατέβει…

Κασσελάκης σε μοναχούς στην Αμοργό: «Να έρθω να μονάσω και εγώ, θα το ήθελε η μισή Ελλάδα για να με ξεφορτωθεί» (video)

6198422

Κασσελάκης σε μοναχούς στην Αμοργό: «Να έρθω να μονάσω και εγώ, θα το ήθελε η μισή Ελλάδα για να με ξεφορτωθεί» (video)

Δείτε την κουβέντα που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με μοναχούς στην Αμοργό