Ύπνος βαθύς στην ξαπλώστρα

 «Να φύγετε, να πάτε αλλού, να σπείρετε τα μικρόβιά σας στην Κούβα»

AP20136487864518 1

Μετά από δεκαεπτά μήνες πανδημίας, βρήκαμε, επιτέλους, την παρηγοριά που αναζητούσαμε: «Η Κούβα παρουσιάζει τραγικά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων από τον Covid-19»!

Αν δεν το πληροφορηθήκατε, είναι επειδή έχετε κλείσει την πόρνη την τηλεόραση και αποφεύγετε τα πετσωμένα μέσα «ενημέρωσης».

Η ειδησάρα αναπαράγεται παντού, μέχρι να αποβλακωθεί τελείως ο αναγνώστης και να πειστεί ότι οι κομμουνισταί πιστοί του Φιντέλ και του Τσε, οι φίλοι των Μαδούρων ντε, τα έχουν κάνει μαντάρα. Ενώ εμείς, οι φιλελεύθεροι, σκίζουμε.

Εάν περνάει μέρα που ξεστομίζετε λιγότερα από δέκα «άντε γ*μηθείτε επιτέλους», φοβάμαι ότι έχετε πρόβλημα αναισθησίας και θα χρειαστείτε γιατρό.

Το μόνο τραγικό στην υπόθεση είναι η αδιαφορία του Έλληνα πολίτη. Η Κούβα –με το υψηλότατο επίπεδο ιατρικής έρευνας- τα καταφέρνει καλύτερα από κάθε άλλο δυτικό κράτος στην αντιμετώπιση της πανδημίας και μάλιστα παρασκευάζει δικά της εμβόλια. Τέσσερις διαφορετικές ράτσες.

Οι θάνατοι στο νησί είναι 1.431, ενώ εμείς θρηνούμε 13.000 νεκρούς. Ανοιχτά σύνορα για τους τουρίστες εκεί, ανοιχτά και εδώ. Τα ημερήσια κρούσματα στην Κούβα δεν είναι δα πολύ περισσότερα από τα δικά μας. Το συνολικό σκορ: Κούβα 218.000, Ελλάδα 433.000.  

Εάν υπάρχει ένα «τραγικό ρεκόρ» στο συγκεκριμένο κλάσμα. Αυτό αφορά όχι την Κούβα, αλλά την Ελλάδα. Μόλις στις 27 Ιουνίου, είχαμε 236 κρούσματα. Μιλάμε, συνεπώς, για δεκαπλασιασμό μέσα σε δύο σκάρτες εβδομάδες. Σκάρτες, σαν την ελληνική δημοσιογραφία.

«Τραγικό ρεκόρ», λέει, οι 26 θάνατοι στην Κούβα. Ακόμα πότε ήταν μωρέ που κλαίγαμε 100 άτομα την ημέρα και εσείς, οι ίδιοι εσείς, μας διαβεβαιώνατε ότι πάμε καλά; Δεν ντρέπεστε καθόλου;

Όχι, δεν ντρέπεστε, διότι γεμίσατε τις τσέπες με τον οβολό της αναισχυντίας και υπηρετείτε μία κυβέρνηση κοινών απατεώνων. Απατεώνων, που εδώ και ενάμιση χρόνο χορεύουν πάνω σε τάφους.

Οι καταγγελίες όχι ενός, αλλά τριών επιστημόνων της επιτροπής των επιδημιολόγων (Παναγιωτόπουλος, Σύψας, Παπαευαγγέλου), ότι η κατάργηση της υποχρεωτικής μασκοφορίας αποτελεί ξεκάθαρα κυβερνητική απόφαση κόντρα στη δική τους εισήγηση, θα έριχνε οποιαδήποτε κυβέρνηση στο γνωστό σύμπαν, αλλά όχι στο μπανανιστάν του Μητσοτάκη.

Παραδοχές σαν αυτή του Άδωνη, που ομολόγησε ότι έριξαν τη Θεσσαλονίκη στα σκυλιά στις 26 Οκτωβρίου σε πείσμα των λοιμωξιολόγων μόνο και μόνο για να μη προσβληθεί το θρησκευτικό συναίσθημα του λαουτζίκου, θα προκαλούσαν αυτεπάγγελτες ποινικές διώξεις απανταχού του σύμπαντος.

Εδώ, τίποτα. Μόνο θερμό χειροκρότημα στα μπαλκόνια. Και ύπνος βαθύς στην ξαπλώστρα.

Η κυβέρνηση του απέραντου κυνισμού φρόντισε να θωρακίσει όχι το σύστημα υγείας, αλλά τον δικό της πισινό, θεσπίζοντας το ακαταδίωκτο.

Ακαταδίωκτο για τους επιστήμονες τους οποίους μετέτρεψε σε γαλάζιους παπαγάλους, ακαταδίωκτο (κυρίως) για τα δικά της στελέχη. που μετέχουν στην πολύπλαγκτο επιτροπή. Η ασπίδα προστασίας υψώθηκε όχι για τους Τσιοδραίους, αλλά για τους Χαρδαλιάδες.

«Αισθάνομαι ότι το ακαταδίωκτο με θίγει και το αρνούμαι», ομολόγησε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, παιδίατρος, επιδημιολόγος, καθηγητής δημόσιας υγείας, μέλος της επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας και άνθρωπος που σέβεται το λειτούργημά του.

«Κυβερνητικά στελέχη πίεζαν να δοθεί ψευδής εικόνα για την πανδημία», πρόσθεσε. Πώς είναι δυνατόν να μην ιδρώνει το αυτί του πολίτη, που κλαίει τον νεκρό από Covid-19 πατέρα του ενώ η κυβέρνηση προσλαμβάνει μπάτσους για να τον δείρουν; Πώς;

Το γκουβέρνο, στο μεταξύ, διεξάγει εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού με εργαλεία πειθούς τους παπάδες, τους ίδιους παπάδες που εξαρχής διεξάγουν εκστρατεία ενάντια στα εμβόλια. Λες και υπάρχει νοήμων άνθρωπος που θα ακούσει τις νουθεσίες των σκοταδιστών.

Στρατολογήθηκε επίσης μία κυρία ονόματι Μπόμπα, που δεν την είχα ακουστά, αλλά το αντανακλαστικό μου μού υπαγορεύει να κάνω το ακριβώς αντίθετο από αυτό που με συμβουλεύει.

Παπαδαριό σε ρόλο ινφλουένσερς και ινφλουένσερς σε ρόλο πνευματικών ταγών. Μιλάμε για υγειονομική μπόμπα χαρακίρι, ομαδική κοινωνική αυτοχειρία με εκκλησιαστικό εξαπτέρυγο και μπόμπα σφηνάκια από τη Μύκονο.

Σήμερα μαθεύτηκε ότι η Pfizer ετοιμάζει τρίτη δόση του εμβολίου της για να καλύψει τη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά ο Ελληνάκος θεωρεί ακόμη προτιμότερο να πεθάνει από Covid-19 παρά να περάσει ένα πρωινό με δέκατα και ενοχλήσεις στο μπράτσο.

Ο αριθμός των ολοκληρωμένων εμβολιασμών μόλις που ξεπερνάει τα 4,1 εκατομμύρια, σε μία Ελλάδα 11 εκατομμυρίων κατοίκων. Ίδια σε πληθυσμό με την Κούβα, για να μη ψάχνετε.

«Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος του 2021 θα θυμίζουν φυσιολογικό καλοκαίρι», δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός στη Bild.

Λέει «φυσιολογικό» και προφανώς εννοεί ότι ο ίδιος θα φεύγει κάθε βδομάδα για τριήμερα με σκάφη του Λιμενικού, την ίδια ώρα που η κυβερνησάρα του θα πνίγει πρόσφυγες στα θαλάσσια σύνορα. Και ότι θα γελάει μέσα στα μούτρα μας, σκεπτόμενος αυτό που τείνει να γίνει πανελλήνιο σλόγκαν: «Τι ψηφίσατε, ρε μαλάκες;»

Για την εφιαλτική έξαρση της πανδημίας, οι ευθύνες θα αποδοθούν –φυσιολογικά- στους νέους, που ξενυχτάνε στα νησιά και στα κλαμπ οι αλήτες, αντί να τρέξουν εθελοντικά στο κέντρο της Αθήνας για να ξηλώσουν τον Μεγάλο Περίπατο. Ή έστω στην Κούβα, να σπείρουν εκεί τα μικρόβιά τους.

Κατά κάποιον τρόπο, έχει τα δίκια του ο Μητσοτάκης. Οι νέοι φταίνε. Και οι λιγότεροι νέοι. Όλοι αυτοί που ανέχονται τέτοια καμώματα, χωρίς να βγουν στους δρόμους κραδαίνοντας (μεταφορικά) βρεγμένο στα νερά του Αιγαίου στυλιάρι.

Σας προειδοποιώ ότι αυτό δεν θα το πιάνει κανένα ακαταδίωκτο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ