Ύμνοι Μίχαλου σε Μητσοτάκη: Είπε όσα ήθελε να ακούσει ο επιχειρηματικός κόσμος

Την ικανοποίησή του για την προάσπιση των συμφερόντων των επιχειρήσεων κατά τα όσα προαναγγέλθηκαν στις προγραμματικές δηλώσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

mixalos 1

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη έδωσαν ένα ξεκάθαρο στίγμα σχετικά με το ποια συμφέροντα πρόκειται να προασπίσει με την προαναγγελία μιας σειράς νόμων και ρυθμίσεων υπέρ των επιχειρήσεων.

Στη «νέα εποχή», προτεραιότητα έχουν οι πολίτες που διαθέτουν επιχειρήσεις και κεφάλαιο, και γι’ αυτούς φαίνεται ότι θα προχωρήσουν μια σειρά από «διευκολύνσεις» έτσι ώστε να μπορούν με μεγαλύτερη άνεση και μικρότερο κόστος – εις βάρος του κράτους- να κάνουν τις δουλειές τους.   

«Τα μηνύματα τα οποία εξέπεμψε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου, θεωρώ πως είναι αυτά που ο επιχειρηματικός κόσμος ήθελε να ακούσει, αρκεί να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό γιατί η οικονομία και η αγορά χρειάζονται μια ουσιαστική επανεκκίνηση», τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου από τη νέα κυβέρνηση.

Στη συνέχεια μάλιστα, ο κ. Μίχαλος έδωσε ιδιαίτερη βάση στα «φορολογικά βάρη» των επιχειρήσεων που με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα ελαφρυνθούν. Γιατί άλλωστε να πληρώνουν περισσότερα στο κράτος όσοι κερδίζουν περισσότερα; Ο κ. Μίχαλος είπε συγκεκριμένα: «Γίνεται μια αρχή με τον ΕΝΦΙΑ, που είναι κάτι που αφορά όχι μόνο τον απλό Έλληνα φορολογούμενο αλλά και τον επιχειρηματία, διότι εντάσσονται στον ΕΝΦΙΑ όλα τα κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών, βιοτεχνικών, εμπορικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Άρα, θεωρούμε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

Συμπλήρωσε, έπειτα, εν είδη… παραγγελίας, πως «αναμένουμε να δούμε και το ολοκληρωμένο φορολογικό σχέδιο, που αφορά τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη των επιχειρήσεων, αρχικά με 4 ποσοστιαίες μονάδες μείωση, από 28 σε 24, για το 2020, όπως επίσης και για τα θέματα του φόρου αλληλεγγύης, του φόρου επιτηδεύματος και τη μείωση του ΦΠΑ».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, σημείωσε, στη συνέχεια, πως «αυτό που χρειάζεται είναι ένα απλουστευμένο πλαίσιο, μέσα στο οποίο να μπορεί να δράσει η επιχειρηματικότητα στη χώρα, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισημαίνοντας πως «πρέπει να δημιουργήσουμε αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, που κατά τη διάρκεια της μνημονιακής επιτροπείας το είχαμε χάσει έτσι ώστε να μπορέσουν να κινηθούν επενδύσεις από εγχώριους αρχικά επενδυτές, αλλά και ξένες επενδύσεις, που θα έρθουν μέσα από το ενισχυμένο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, για το οποίο έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη -και να επανέλθουμε σε μία ανάπτυξη, η οποία θα είναι βιώσιμη και διαρκής».

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…